Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Elképesztő részletek derültek ki a tatabányai kettős hajléktalangyilkosságról

vademeles_kemma_hu_1.jpg

A  bűncselekmény háttere és összegzése:

A vádlott édesanyjával és 5 éves öccsével Tatabányán egy 37 nm-es egyszobás albérletben élt. Az édesanyja gyakran dolgozott délutános műszakban, késő este járt haza, a vádlott dolga volt ilyenkor, hogy az öccsét az óvodából elhozz és vigyázzon rá. 
A vádlott 2017 tavaszán átkerült egy speciális nevelési igényű gyermekek részére fenntartott iskolába, ahol 7. osztályos tanuló volt. Nem szeretett ide járni, kimaradt. Időnként mutatványosoknál alkalmi munkát végzett, ebből fedezte a kiadásait, mert az édesanyjától zsebpénzt nem kapott. 
2008-ban már nyilvántartásba került a Gyermekjóléti Központnál az iskolai magatartása és a rossz tanulmányai eredményei miatt, azóta folyamatosan gondozásban volt. 2016. évben a vádlott bement a gyámhatóságra és kérte, hogy vegyék állami gondozásba, mert az édesanyja őt nem szereti, csak az öccsét. 2017 áprilisában intézeti nevelésbe vétele is felmerült magatartási problémái miatt. 
2017. április 30-án 00:00 óra után, a vádlott egy parkon keresztül indult haza. Útközben elhaladt egy buszmegálló épülete előtt és észrevette, hogy a várórészben betakarózva alszik egy hajléktalan személy, akiben felismerte B. T. sértettet, akivel húsvétkor egy alkalmi munka kapcsán konfliktusba keveredett. A vádlott odament a sértetthez, felkeltette, hogy beszéljen vele a korábbi sérelméről, de a sértett elküldte a vádlottat. Ezen a vádlott felháborodott és ököllel, nagy erővel ütni kezdte a sértett fejét. Az ütésektől a sértett a földre került, de a vádlott ezután is tovább ütötte a fejét, majd a földön fekvő sértettet nagy erővel rugdosni kezdte a fején, nyakán, mellkasán, hasán és a sértettet a nyaki, hasi részen megtaposta. A sértett a helyszínen az életét vesztette. Számos sérülést szenvedett el: arca deformálódott, az arckoponya kiterjedten, darabosan, szilánkosan törött, törtek a járomcsontok, állcsontok, mindkét oldali sorozat-bordatörést szenvedett, belső szervei közül sérült a lépe, mája, pajzsporca mindkét oldalon eltörött, a tüdő zúzódott. A sérüléseket a sértett élve szenvedte el, halála átlagot meghaladó szenvedések után következett be erőszakos úton. 

A vádlott e napon a lépcsőházukból éjjel 2 órát követően eltávozott, és elhaladt egy füves területen. Észlelte, hogy a presszó kerthelyiségében elhelyezett padok egyikén alszik F. V. B. hajléktalan sértett. A vádlott odament hozzá, felkeltette és közölte vele, hogy magánterületen tartózkodik, menjen el innen. Az álmából ébredt sértett szitkozódni kezdett, erre a vádlott megfogta, kiráncigálta a padok közül, egészen a presszótól 20 méterre lévő 4 lépcsőfokig., ahol a sértett a vállán megütötte a vádlottat. Ezután a vádlott ököllel nagy erővel ütlegelni kezdte a sértett fejét, testét, majd többször combon rúgta. Ettől a sértett a földre esett. A vádlott a földön fekvő sértett fejét ököllel tovább ütötte, majd testszerte, nagy erővel megrugdosta. A sértetten számos külsérelmi nyom keletkezett, belső sérüléseket is szenvedett. Bevérzett a sértett testén a gégefő, a fejbiccentő izom, kulcs-csont, tüdő. Elrepedt a nyaki verőér, többszörösen törött a pajzsporc, kiterjedten, darabosan törött az orrcsont, a nyelvcsont, gégeporc, a légutakban folyékony vér volt. A sértett valamennyi sérülését élve szenvedte el, a sértett halála átlagot meghaladó szenvedések után következett be. 
A vádlott a magatehetetlen sértettről lehúzta cipőit, azokat magával vitte, a lakásukhoz tartozó lépcsőházban kicserélte a saját cipőjét a sértett cipőire, bement a lakásba, ahol evett, tévét nézett, majd lefeküdt aludni. 

 (bíróság)

 Fotó: kemma.hu

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3813698816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása