Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Bővíti raktárbázisát a Rudolph Ipari Logisztikai Kft. Tatabányán

rudolph_autoszektor.jpg

A német tulajdonú Rudolph Ipari Logisztikai Kft. letette új raktárbázisának alapkövét, a beruházással a cég a meglévő hatezer négyzetméteres raktárát négyszeresére, 23 ezer négyzetméteresre bővíti.

Peter Weide, a Rudolph Logistik Gruppe ügyvezetője elmondta, a beruházás értéke a meglévő épület felújítási munkáival együtt közel hárommilliárd forint. A raktárközpont átadását május elejére tervezik, a munkatársak száma 30-ról a tervek szerint közel 100-ra bővül. A beruházás megvalósulása után a társaság összesen 65 ezer négyzetméternyi raktárfelülettel rendelkezik Magyarországon.

A vállalat székhelye Győrben található, további telephelyekkel rendelkeznek Dunakilitin, Oroszlányban, Tatabányán és Téten, ahol részben az ügyfeleik üzemi területén végeznek logisztikai tevékenységeket. Megrendelőik elsősorban az autóiparban tevékenykedő nagyvállalatok közül kerülnek ki. A főbb partnerek közé tartozik az Audi, a turbófeltöltőket gyártó BorgWarner és az autóipari csatlakozókat gyártó Veritas. Peter Weide hozzátette, ügyfélkörüket fokozatosan a nem autóipari ügyfelekre is ki kívánják terjeszteni.

Ausztriában 2017 vége óta Bécs mellett egy európai építőipari kereskedelmi lánc raktárközpontját üzemeltetik, az Egyesült Államokban pedig április elején Dél-Karolinában adják át a vállalat első telephelyét. A társaság 20 éve szolgáltat Magyarországon, 510 embert foglalkoztat, autóipari és ipari logisztikai részlegének összesített árbevétele 2017-ben 5,9 milliárd forint volt.

A Tatabányai Ipari Park területe 800 hektár, ennek 55 százaléka Környe, 45 százaléka Tatabánya közigazgatási területén található. A parkban tízezernél több ember dolgozik, az itt letelepült vállalatok összesen mintegy hatmilliárd forint helyi adót fizetnek be. A környei részre eső adóbevétel 60 százalékát Tatabánya kapja, mivel a park fejlesztését a megyeszékhely koordinálhatja.

A Rudolph Logistik Gruppe 1946-os alapítása óta családi tulajdonban lévő vállalkozás, közel 5000 embert foglalkoztat, forgalma 2016-ban elérte a 375 millió eurót. A vállalkozásnak 40 telephelye van világszerte, például Németországban, Nagy-Britanniában, Bulgáriában, Portugáliában, Luxemburgban, és az Arab-félszigeten.

(autószektor)

 

Fotó: autoszektor.hu

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr813700058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása