Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

A tervek szerint még hónapokig kell vakoskodunk a buszmegállókban Tatabányán

etabla_busz.jpg

Nemrég írtunk egy cikket, hogy Tatabányán, az általunk bejárt pár helyen, hangyaméretű betűk sorjáznak az utastájékoztató-táblán, így maximum nagyítóval tudja az ember leolvasni, mikor jön a busz.

Megnéztük a közbeszerzés eredeti kiírását, ami erre vonatkozik, és hát nem túl vidám dolgot találtunk. Mintha megcsúszott volna a buszokon és megállóban kihelyezett utastájékoztató-rendszerek beszerzése.

Értjük mi, hogy kell egy központ, ahonnan irányítják az egészet, és nyilván csak akkor tudják beszerezni, ha megvannak a buszok.

De az 1 ÉVES CSÚSZÁSBA nem fért bele valami egészen icipici kreatív dolog, aminek segítségével az utasok tájékozódhatnak?  Nem olyan , mint az Árpád-téren, ahol a csilivili utastájékoztató mellett ott van egy lábon álló, vicces tábla a menetrenddel.

Egyébként ezt tartalmazza a közbeszerzési dokumentum:

Mérföldkövek:

# Mérföldkő Határidő:

  1. Szerződéskötés Nyertes Ajánlattevővel T;
  2. Rendszertervek leszállítása, jóváhagyása T+1,5 hónap;
  3. Autóbuszok fedélzeti eszközeinek szállítása (pilot 5 db) T+2,5 hónap;
  4. Szerver környezet leszállítása, üzembe helyezése T+3,7 hónap;
  5. Pilot fázis éles infrastruktúrán történő telepítés, kiinduló adatok migrációja T+4,5 hónap;
  6. Autóbuszok fedélzeti eszközeinek szállítása (36 db) T+5 hónap;
  7. Oktatások befejezése T+6,7 hónap;
  8. Megállóhelyekben kihelyezett utastájékoztató kijelzők T+8,5 hónap;
  9. Teljes rendszer átadása T+ 9 hónap.

A 3. pontban az áll, hogy még csak 2,5 hónap múlva szállítják le a buszok fedélzeti eszközeit. Nem kellett volna már régen ezt elintézni, esetleg? És, ha letesztelték azt a kemény öt darabot, 5 hónap múlva jön a többi. Tessék?

Majd lejjebb azt találják írni, hogy 8 és fél hónap múlva szerelik fel az új tájékoztató-rendszert a tatabányai megállókba. Mi van?

Tehát nemcsak a buszokkal van csúszásban  az új cég, hanem a tájékozató-rendszereket sem tudják időben felszerelni oda, ahol szükség lenne rá. Lehet, hogy hivatalosan, jogilag rendben van, de azért azt mindenki érzi, hogy mind az összes busznak, mind az utastájékoztató-rendszereknek már rég üzemben kellene lenniük: pontosabban  január elsejétől.



írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4713696962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása