Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Elő a hókotrót és a hótaposót Tatabányán!

hideg-kozpontban-com.jpg

A héten lesz, ahol el sem áll a havazás.

Pedig a naptár szerint másfél hét van hátra a télből. De az időjárás másképp gondolja, a hideg évszak nagy rohamra készül, seregei északkeleten gyülekeznek. És valóban: a következő napok hírei az időjárásról fognak szólni, amiről a hó és a szibériai hideg gondoskodik majd.

Jön a hó, szerdán országos havazás várható, de kérdés: vajon ez a tél utolsó lehelete? Nem valószínű, február vége tartogathat még meglepetéseket.

Sok hó, majd mély hőmérsékleti értékek.

Az ország nyugati és északi tájain jelentős havazásra van kilátás, általában 10-15 centiméter valószínű.

A lehulló hó síkvidéki területen, a fagypont körüli hőmérséklet miatt olvadni, roskadni, tömörödni fog, így az 50 centimétert meghaladó hóvastagság valószínűleg a magasabban fekvő tájakon lesz csak jellemző.

Egyes területeken csütörtök estig szinte szünet nélkül esik majd, és az egyre inkább megmaradó hó fedte tájakon a hőmérséklet is csökkenni kezd, de országos átlagban tartja a februári átlagot: az éjjeli, kora hajnali -2 és -7 fok napközben 0 fok köré melegszik.

Csütörtök estig, mert akkor újabb komoly változás jön: a ciklon dél-délnyugat felé visszahúzódik, helyére pedig északkelet felől szibériai eredetű, hideg levegő áramlik fölénk

A hideg levegő esetünkben brutálisan hideget jelent, a hó alatt fekvő vidékeken -15 vagy akár -20 fokot is mérhetünk, de a havazástól megkímélt tájakon is -5, -12 fok lesz jellemző.

24.hu

(kép: kozpontban.com)

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7513683898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása