Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Tatabánya, Bányász körtér- buszvég: Elfelejtette a T-Busz, hogy mekkora kupi van az egyik “ központi” megállójánál?

banyaszkorter-_tb-buszbejarat01.jpg

Azt gondoltuk, hogy a Bányász körtérnek kiemelt szerepet szánt az új buszos cég, hiszen nem változtattak a rendszeren, továbbra is sok busz indul innen és érkezik erre a buszvégállomásra, már ha ezt lehet annak nevezni.

Ráadásul sokan szállnak itt át egyik járműről a másikra, jó részük munkába igyekszik vagy onnan tart haza. Mondjuk volt egy ilyen ígéret, de ez most kevésbé lényeges, hogy átszállás nélkül juthatnak el a munkahelyükre a tatabányaiak.

A Bányász körtéri buszvégállomás leginkább az ötvenes-hatvanas évekre emlékeztet, még így 2018-ban is.

banyaszkorter-_tb-buszkijarat-01.jpg

Ne feledkezzünk el róla, hogy 1 év csúszással indultak .Az a kérdés, hogy a tervezés- előkészítés során,  miért nem újították fel ezt az állomást? Lehet, hogy eredetileg nem volt a képben? Ki tudja, mindenesre lett volna idejük egy komfortos, 21. századi megállóhelyet kialakítani ezen a területen. Vagy elfelejtették, mert nem a városközpontban van?

banyaszkorter-_tb-buszkijarat-jarda.jpg

Azon gondolkodtunk, hogy valószínűleg a cég szakemberei befolyásolni tudják az időjárást, és megoldják, hogy soha többé ne legye hideg, legalábbis az állomás környékén biztosan, mert azért elég kemény lehet a megállóban fagyoskodni a buszokra váró polgároknak mondjuk -10-ben, hófúvásban vagy esőben.

Ennyit érdemelnek a járművek, és főleg a sofőrök?!  

banyaszkorter-_tb-busz-epulet.jpg

Kíváncsiak lennénk egyébként arra is, hogy a buszok biztosítása a kátyúkra is szól-e, mert abból van a Bányász körtéren szép számmal. Esetleg ezek olyan kátyúk, amelyek felkészítik és megerősítik a járműveket, az is lehet, hogy ezek saját fejlesztésű T-Busz kátyúk? Így bánunk a közösség vagyonával? Nem vagyunk szakemberek, de a buszok jótállása ilyen cudar körülményekre is érvényes?

banyaszkorter-_tb-buszkijarat02.jpg

Végül is lehet, hogy ez csupán egy rossz álom, ez az egész új buszos cég, meg a menetrend, az egész csak egy teszt, mit bírnak a tatabányaiak, és nem sokára szépen visszaáll a régi rend?

banyaszkorter-_tb-buszbejarat02.jpg

 

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3513671026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása