Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Nagy siker a tatabányai Ételdoboz! Az első időszak tapasztalatai nagyon pozitívak!

eteldoboztb_20180114_02.jpg

A szervezők nagy örömére kifejezetten remek a doboz fogadtatása Tatabányán, ahol a Komáromi úti hadkieg előtti buszmegálló falán helyezték el az első ilyet.

A kezdeményezés egyik fontos eleme, hogy sok önkéntes csatlakozzon a helyi kezdeményezéshez. Tatabányán erre biztosan nincs panasz, hiszen rengetegen csatlakoztak a város minden pontjáról. Ahogy ürül a doboz, már hozzák is a hideg és a meleg élelmet egyaránt. Például van, aki külön főz egy-egy napra, másvalaki többet készít hogy a dobozba is jusson, de találkozni olyan kisnyugdíjassal is, aki kevéske nyugdíjából pár zsemlét hoz, ha erre jár.

Néhány egyszerű “előírás” betartása szükségeltetik, hogy a doboz jól működjön, ami senkinek nem okoz problémát, ugyanis a meleg ételt mindenki megcimkézve és a főzés dátumával teszi, be így mindenki látja mi van benne és meddig fogyasztható. Ha előfordulna, hogy megmaradna (erre még nem volt példa), akkor az aznapi takarító önkéntes kidobja.

Két kisbolt támogatja az ételdobozt, többek között a megmaradt pékárujával, természetesen várják a szervezők további támogatókat, mert sajnos nagyon sok a rászoruló.

eteldoboztb-20180128.jpg

Akik az utcán élnek többnyire a meleg ételt és italt veszik ki. Sokszor ott helyben elfogyasztva és több alkalommal megköszönve, hogy gondolunk rájuk. Van aki egy szendvicset vesz ki, van aki egy-egy gyümölcsöt, vagy éppen a gyermeknek egy péksüteményt.

Az indulás előtt sokan feltették a kérdést, hogy mi lesz, ha 1-2 ember kiveszi az összes benne található élelmiszert? Most úgy tűnik, hogy a 3 étel vehető ki egyszerre a dobozból szabályt, úgy tűnik többnyire be is tartják az emberek.

Szuper, hogy a kisebbeket is sikerült megszólítani, mert volt iskolás csoport, akik örökbe fogadták egy napra a dobozt azaz teletömték mindenféle finomsággal.

Több osztály és egy iskola is jelentkezett hogy szeretnének bekapcsolódni a doboz töltésébe ezzel a gyermekeket is arra nevelve hogy: Segítsünk együtt, mert segíteni jó.

Összegezve, az első néhány hét tapasztalatai nagyon pozitívak.

Itt lehet önkéntesnek jelentkezni!

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8013609603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása