Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Tudták? Kedden FANTASZTA-találkozó volt a tatabányai városházán!

simonrobert-bencsik-schmidt.jpg

Mi is csak a sajtóközleményből értesültünk róla.

Igazi fantaszta- találkozónak lehettek tanúi, a kiválasztottak kedden, amikor is politikusok beszéltek a tatabányai fejlesztésekről.

A résztvevő fantaszták: Simon Róbert Balázs, a nemrég megalakult Kósa Lajos -féle Mágiaügyi /akarom mondani Modern Városok/ Minisztériumának frissen kinevezett államtitkára, Schmidt “Szívlapátolok, ha fotóznak” Csaba polgármester és Bencsik “Sajnos nem hagynak visszavonulni” János országgyűlési képviselő.

Egészen nagy számokról beszéltek, de úgy tűnik nem ijedtek meg tőle, nem lett senki rosszul, és szépen elmondták a rájuk osztott szöveget. Tatabányát egy 91.000.000.000 számmal azonosították. Ekkorát senki nem fog látni, ne ijedjen meg kedves olvasó, de leírták, és el kellett mondaniuk.

Az egész magyarországi helyzetről elmondták, hogy 250 ígéret van, ebből a kormány és valami bizottság összesen 135-ről döntést. Na, jó 115 még hiányzik, arról most hallgattak, de majd legközelebb arról is mondanak valamit, addig meg higgyenek már nekik, ha más nem akkor a leendő űrprogamba beleteszik.

Azt mondták egybehangzóan, hogy „Tatabánya egy modern, lüktető és jól fejlődő város, amely szép jövő előtt áll.” Mondjuk idézték a hűbérurukat, hogy amikor 2 hónap híján két éve itt volt, akkor annyi mindent ígért, hogy azon még ők is meglepődtek.

Na, jó, most hogy már eltelt egy kis idő és nem igazán történt kézelfoghatóan semmi, kicsit felnagyították az ígéreteket, a pénzt megduplázták, de sebaj, valamivel indokolni kell a minisztérium.

Schmidt “Szívlapát” Csaba el is sorolta, hogy 3000 munkahelyet hoztak létre. Ők, maguk, gondolom, habár kicsit münchauseninek tűnik, mert ezt a számot az önkormányzati és kapcsolódó szervezetének összalkalmazotti létszáma nem éri el, de nem baj. Ha még a cégek fejlődését is hozzászámítjuk, akkor egészen grandiózus számokat kapunk.

Olyan szépen mondta Csaba, hogy fantasztikus lehetőséget kaptak a helyiek a döntésre, hogy azt biztos véletlenül hagyta ki, hogy a világszínvonalúan drága leendő sportcsarnok- beruházás megvalósításának minden döntését rögtön át is adták egy idegen cégnek, mondván mi tatabányaiak elég, ha hosszú évekig csak az üzemeltetést fizetjük, minek beleszólni, hogyan épül majd.

Mindhárman örvendeztek, hogy az első gyümölcse beérett ennek a fantaszta tervnek, kaptunk egy “jól működő” buszos céget.

Ahogy a Tanú című filmklasszikusban mondta volna Virág elvtárs: “Csak 1 évet csúsztunk, nincs még itt az összes busz, nincs még rendes telephely, van amit utólag szerzünk be, időnként eltévednek a buszok. DE A MIÉNK!”

Be is jelentették ennek örömére, hogy ALAGÚT! épül Sárberek és Bánhida között. Egyelőre nincs tervbe metró, de még ki tudja, lehet legközelebb valamelyik politikus azzal fog előállni.

Na és még mi lesz?

Fú, hát vasútállomás, kórházból iskola, sugárutak, könyvtár, ruhatár, virsli kolbásszal, na meg lassan kolbászból lesz mindenkinek a kerítése.

A kormányzati mágus azzal zárta szavait, hogy mindenkinek jó lesz, Szerinte ez alig több, mint 104 év alatt, akarom mondani 4 év alatt meg is valósul majd.

Hát “jót mulattunk”, az utóbbi időszak legjobb stan up comedyje volt a Modern Városok Program tatabányai sajtótájékoztatója.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9213604535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása