Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Döntse el lakó, mekkora zöld területet irtson ki az önkormányzat a saját háza mellett, egy parkoló miatt! Egészen véletlenül a polgi körzetében történt! Nooormális!

fakok_jo.jpg

Egy Kedves Olvasónk keresett meg minket azzal a számára felháborító problémával, amely az egész lakóközösségét érinti, aminek aztán személyesen járt kollégánk utána.

A történet röviden annyi, hogy a Szent Borbála út 2. és a Molnár János utca 3. környékén lakók már régen szeretnének plusz parkolókat.  Egy lakó felvetette, hogy a két említett ház közötti elhanyagolt zöld területet kéne parkolóvá alakítani, amivel, információink szerint, a környéken élők egy része nem ért egyet. Ugyanis, mint, ahogy az a képeken is látható, kis munkával újra csinos kis zöld terület lehetne belőle, és az a pár fa, ami a terület közepén található a nyári kánikulában árnyékot ad az előtte lévő társasháznak. Nem beszélve arról, hogy énekesmadarak fészkelnek a területen, és a természetrombolás őket is elűzné a környékről.

fakok.jpg

Tényleg csak annyit kellene csinálni ezen a részen, hogy felújítani a széttört padokat, a homokozót és a játszóteret, máris jobban érezhetnék magukat a lakók.

homoko.jpg

Na, jó, még elintézni, hogy ne legyen a hajléktalanok tanyája a házak közötti rész, ez még hozzátartozik. Mindenesetre az önkormányzat, a kezdeti habozása ellenére, lecsapott az ötletre, és meg akarja valósítani a parkolót. Kiküldött egy szavazólapot, ahol fehéren-feketén bejelöli, hogy a felét vagy az egészet, de kiirtja a zöldfelületet. Erről szavazzanak az ott lakók.

Tűnhetne a megkeresés néhány lakó felesleges siránkozásának, azonban nem voltunk restek, és bejártuk a környéket. Nem messze a területtől van egy pár sokkal alkalmasabb terület.

2_haz_k.jpg

Az alatta lévő utcában van egy-két ház közötti rész, ahová pár autó elférne, vagy a házak előtt is ki lehetne alakítani parkolókat, aminek a közepére értelmetlenül kukatárolót sikerült elhelyezni.

kuka.jpg

Az i-re a pontot azonban lejjebb a garázssor mögött terület rakhatná fel, amely elhanyagolt, szemetes, és ha felújítanák, legalább 100 autó parkolhatna ott. Ráadásul nem kellene egy értékes zöld területet elpusztítani.

terulet.jpg

Az ez elhanyagolt rész mögött az öregek otthona helyezkedik el, a látogatók is tudnának hol parkolni, nem beszélve a Május 1. park rendezvényeire érkezőkről, így kevésbé vennék el a helyet a környékbeliek elől, mondjuk Bányásznap alkalmával. Tehát többszörösen is hasznosabb lenne, mint zöld területet rombolni.

terulet2.jpg

Azt nem értük, ez miért nem jutott még eszébe a terület képviselőjének, Schmidt Csabának (igen, nem tévedés, ő képviselő is), pedig annyira evidensnek tűnik.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3613521843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása