Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Ma ismét módosítják Tatabánya szemétrendeletét. Ha lehet még fokozni a dilettantizmust és a hülyeséget Schmidt Csabáéknak, akkor ismét sikerült.

varoshazatb-indafoto-hu.jpg

Ismét módosítják a szemétrendeletet a képviselőtestület tagja, legalábbis ilyen előterjesztés fekszik a képviselők asztalán. Átnéztük, milyen lényegesebb módosításokat terveznek a jelen pillanatban is sok sebből vérző helyi rendelet kapcsán.

Az előterjesztő Schmidt Csaba mintha bagatelizálni próbálná, azt írja: jogtechnikai jellegűek a módosítások.

Nézzük, hogy valóban erről van-e szó!

Eddig a szolgáltató bocsátotta a rendelkezésünkre a kukákat, ebből kifolyólag a karbantartása és takarítása is az ő feladata volt. Ez most megváltozik, ugyanis vagy saját kukát használnak az ingatlahasználók, vagy bérelnek (döntően nyilván a tömbházakban ez lesz) a szolgáltatótól. Ez azzal is jár, hogy a takarításról is nekik kell gondoskodni. Mondhatják persze a kertes házakban lakók, hogy nekik eddig is maguknak kellett gondoskodniuk erről, csupán az a baj ezzel, hogy eddig a takarítás díja benne volt a szolgáltatás díjában, vagyis ezután a tömbházas övezetekben ki fogják ennek az árát számlázni, vagy külön szolgáltatót kell fizetniük, tehát ez egy bujtatott áremelés.

Módosítás lesz még, ha elfogadják az előterjesztést, hogy  ha valamelyik tömbház lakói szeretnének  770 literes kukánál kisebbet szolgálatba állítani, azt jól meg kell gondolniuk, ugyanis ekkor nekik kell kitenniük az ürítés időpontjára, ami ha nem a kertes házakban megszokott, hanem annál nagyobb méretet vesszük alapul, meglehetősen bajos lesz. Ebben a szolgáltató nem segít. Így inkább majd a jelenleg is használatos 1100 litereseknél maradnak, vagyis esetleg feleslegesen fizetnek többet, és ha nem akarják cipelni állandóan, akkor körbe is kellene keríteniük. Jól van ez kitalálva ugye?

A végére hagytuk, a szerintünk legértelmetlenebb módosítását a rendeletnek.

Eddig, ha egy társasházban található kis üzlet megkötötte a szerződését, nyilván egyeztetett a lakókkal, hogy mennyi szemete van, így felmérhette mindenki megfelelő mennyiségre szerződtek-e.

Ezután, ha mondjuk például egy vagy két üzlet van a társasházban, akkor saját kukára kell szerződniük a boltoknak, amibe senki más nem teheti bele a szemetét illetve őkk sem tehetik a társasház kukájába. Akkor a kis üzletek kukáival mi fog történni?

Kis méretű kukára szerződnek és beviszik a társasházba? Ott hová? Lesz külön kukatároló?

Vagy nekik is külön tárolót kell az utcára építeni, hogy ne vigyék el, borítsa fel a szél, stb. Nem kis költségért?

Önök szerint ez egy értelmes módosítás?

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2513499283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása