Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Hidas János T-Szol elnök álomfizetést ad a T-Szol dolgozóinak, vagy csupán hülyíteni próbál bennünket?

penzeso-hidas-balrad-com.jpg

Nemrég közérdekű adatigényléssel fordultunk a T-Szolhoz, ugyan mutassák már meg a város fűtési rendszerének bizonyos dokumentációit. Olyan kérdésekre kértünk választ, amelynek szerintünk alapból nyilvánosnak kellene lennie, és hozzátartozik a mindennapi működéshez.

Az alábbi két kérdésben szerettünk volna információt kérni a T-Szoltól:

  1. Tatabánya városra vonatkozóan kértük, hogy 2009-ig visszamenően a fűtési rendszer leürítésének dokumentációját bocsássák rendelkezésünkre.
  2. Tatabánya város lakótömbönkénti elszámolt hőmennyiségét 2013-2016 években.

 

Gondoltuk, miután ez a XXI. században néhány gombnyomásnak tűnt, meg is kapjuk záros határidőn belül a kért információkat.

Kissé ledöbbentünk, amikor megkaptuk választ, amelyben leírják, hogy oké, küldik is nemsokára, de fizessünk 352.000 forintot. Igen, jól értik, nem gépeltük el.

Szerintük ezeket az adatokat többek között digitalizálni kell. 2017-ben ezek szerint kockás papíron mennek az ügyek? Mindez a magánügyünk is lenne, de mellékeltek egy számítást, miszerint milyen plusz munkát okozunk ezzel a kéréssel nekik.

Azt írják, hogy két főnek kell elvégeznie az általunk kért munkát 40 óra alatt, az ugye egy hétig 8 órás munka, és a munkaerő ráfordítás költsége, ami gondolom az órabért + járulékokat jelenti 4.400 Ft/ óra.

A mellékelt válaszukban írt összeg láttán elgondolkodtunk! Szorozzuk fel napi 8 órával és 22 nappal, akkor kijön 8*4.400 Ft/ó = 35.200 Ft naponta és ez pl 22 munkanapra, egy kis túlórával vagy pótlékkal, megközelíti a havi 1.000.000 Ft-ot. Ennek legalább 50%-át kézhez kapja az illető, vagyis havi közel 500 ezer Ft-ot.

Az a kérdésünk, hogy ha egy ilyen nem túl bonyolult munkára ilyen jó fizetést adnak, illetve azt jelzik, hogy jól fizetnek, akkor lehet, hogy csupa álomfizetésű dolgozik a cégnél. Vagy lehet, hogy csak simán hülyének akarnak bennünket nézni?

Esetleg így szeretnék megakadályozni, hogy megkapjuk az információkat? Miért is?

Akárhogy is van, hatalmas cinizmusra vall a cég válasza. Azért arra kíváncsi lennék, ha minden érintett lakótömb egyesével megkérné ezeket az adatokat, akkor mit lépnének.

Mindenesetre, aki magas fizetéseket akar, pályázzon a T-Szolhoz nyugodtan, a levélből kiindulva meg lesz elégedve.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3113450757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása