Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Fogadjunk, hogy nem gondolták volna, hogy ki adja ki ezután Tatabánya lapját! Hát persze, hogy a nemzet gázszerelője!

mitatabanyank-meszaros-schmidt-bereznai.png

Meg van a győztese Tatabánya Megyei Jogú Város közéleti újságának kiadására, szerkesztésére, nyomtatására és terjesztésére Tatabánya területén. Nem kell sokat gondolkodni, hogy az ember rájöjjön, bizony Mészáros Lőrinc egyik cége lett a nyertes. Reméljük, a vezércikkeket nem ő fogja írni sajátkezűleg, bár annak is meglenne a maga bája.

De hát a vezércikkekre lehet központi bérújságírót is találni, gondoljunk csak arra a firkászra, aki a múltkor tömeggyilkosoknak, meg templomgyújtogatóknak állította be a finn iskolásokat. Jöhetnek itt még keményebb írások is, amelyek leszivároghatnak az ilyen lokális csöppnyi kiadványokba is.

Beleírták ugyan, hogy tartalmilag le kell jelenteni Schmidt Csabáéknak, mi lesz az újságban, de nem lepődünk majd meg, ha a polginak és társainak inkább a narancssárga telefonon odaszólnak, hogy mi legyen benne. Nekik is arról kell a legközelebbi sajtótájékozatón beszélniük úgyis.

Azt írják, hogy a kereskedelmi hirdetések, reklámanyagok mennyisége nem haladhatja meg az újság terjedelmének négy oldalát, természetesen az ebből származó bevétel mind Mészárosékat illeti, így le lehet papírozni a jó kis kormány hirdetéseket, választási reklám anyagokat.

Nézzük, hogy ez nekünk tatabányaiaknak, mennyibe fog kerülni?

Előzetesen a szerződés becsült összértékét 18.500.000 Ft-ra saccolták, a beszerzés végleges összértéke (ÁFA nélkül) 18.475.320Ft lett. Micsoda pontos becslést adtak előzetesen, ez kitüntetést érdemel. Biztosan jó sokat is foglalkoztak ezzel, ki tudja.

Mondjuk az érdekes, hogy a dokumentumban nem írják le hány hónapra vagy évre szerződtek, bár mindegy is, amíg nem lesz Mészáros-féle G nap is, addig övé a munka, és hát Lőrinc soha nem menne el addig, amíg Lajos, mert őt Vitya találta és faragta ki, mint valami fura narancsból készült Pinokkiót.

Azt látni, hogy  legalább papíron voltak versenytársak a közbeszerzésnél. Nézzük meg, kik voltak az ajánlattevők?

A nyertesről, a jólismert Mediaworks Hungary Zrt.-ről írtunk, amely Mészáros Lőrinc érdekeltsége. A másik két cég pedig, a  Fehérvár Médiacentrum Kft. Székesfehérvárról illetve egy keszthelyi /egész pontosan gyenesdiási/ cég, a Helikon Infó Informatikai és Szolgáltató Kft.

Azt írják az eredményhirdetés kapcsán, hogy a két cég nem jelezte érdeklődését, illetve az ajánlatkérő sem kérte fel ajánlattételre őket. Komoly verseny Önök szerint is?

Azt magyarázza már el nekem valaki, hogy minek volt ez az egész cirkusz, miért nem adták oda azonnal a Lőrincek az egészet, hiszen közbeszerzés tartalma alapján színház volt az egész, a két másik fél még érdeklődni sem mert a munka iránt. Gondolom, nem véletlenül, mert volna csak gondolni rá… Jó mondjuk az ésszerű megoldás, hogy ha 24 Órát a Mediaworks adja ki, akkor az önkormányzati újságot is, mármint az ő részükről ésszerű.

Ezután még azt tudnánk ajánlani, hogy az összes üzemi lapot is Lőrincék adják ki, a külföldi nagyvállalatokat is kötelezze a kormány, hogy a felcsúti szűrőn keresztül jelentessen meg belső lapokat. És akkor minden világos lesz és egyszerű. Vagy csak egyszerű.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6713450371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása