Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Focipályából tényleg kutyafuttató lesz Dózsakertben?

dozsakert_focip.jpg

Egy kedves olvasónk írta le nekünk a Réti utcaiak egy részének problémáját, amelyet most szeretnénk megosztani Önökkel. Reméljük, ez csak egy rossz vicc az önkormányzat részéről, és a focipálya marad focipálya.

“A Réti úton lakunk, ahol pár hete a gyerekek focipályáját elkezdték felújítani, aminek sokan örültünk. Mára kiderült, hogy az utolsó megmaradt nyílt füves pályát, amit az ovisok futós játékokra, Bánkisok sport céljából és az itt lakó gyerekek, mint a környék egyetlen, talán utolsó focipályáját focira, szabadtéri játékokra, Dózsakerti napokon rendezvényekre használtak, most nem focipályának, hanem kutyafuttatónak csinálják meg. Ez azért okoz felháborodást mert az egész terület sajnos tele van a nemtörődöm kutyatulajdonosok által össze nem szedett kutyaürülékkel, úgy, hogy a térre többször is ki volt téve, hogy kutyát bevinni tilos, de ezt a kitétel után 1-2 héten belül mindig vélhetően a kutyatulajdonosok megrongálták, kiszedték, eltüntették.

Magam részéről próbáltam felvenni a Kertészeti irodával, a Közigazgatási irodával is a kapcsolatot, senki nem tudja, hogy ki adott engedélyt az építésére, ami ellen természetesen aláírást fogunk gyűjteni. A probléma, hogy tematikusan számolják fel a megmaradt játszótereket, ahol nem csak az ott lakó gyerekek, de mint írtam óvoda, iskola is játszott, sportolt. Sajnos az egész területet a kutyások használják engedély nélkül, mert azt azért elárulták, hogy Tatabányán vannak olyan területek, ahová kutyások nem mehetnek be, ez is ilyen volt eddig... Még mielőtt negatív következtetést vonnátok le, én is kutyatulajdonos voltam, nem a kutyákkal, hanem a nemtörődöm tulajdonosokkal és magával azzal a ténnyel van problémám, hogy ahelyett hogy a "kutyákat a területre bevinni tilos" rendeletet betartatnák, hogy a gyerekek nyugodtan kutyagumi mentes helyen játszhassanak, még egy focipályából is külön futtatót csinálnak…”

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr513398285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása