Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Barátunk, a képviselő : avagy hogyan húzhat csőbe a politika Tatabányán

d_mtz20160322007.jpg

Az utóbbi időkben  újabb szintre lépett a helyi kormánypropaganda, ugyanis vannak olyan városok, ahol  vírusként terjed a legnépszerűbb közösségi oldal felhasználói között egy értesítés, amely szerint x vagy y helyi politikus ismerősnek jelölte. A helyi fideszes képviselők fél évvel a választások előtt lehet, hogy nem elégedettek a  Facebook-oldaluk bizonyos számú  követőjével, ezért be kell vetniük a személyes varázsukat is, és egyenként ismerősnek jelölniük választókerületük minden egyes lakóját. Példának okáért így tett a sátánozásáról elhíresült képviselő, nem messze tőlünk.

Bár városunkból még nem kaptunk ilyen visszajelzéseket, de a kormánypárt működési rendjét látva simán el lehet képzelni, hogy valamikor Bencsik vagy Schmidt képviselők is meglépik a dolgot.Vagy bármelyik másik párt képviselője, akikkel nem feltétlenül szeretnénk kapcsolatba lépni.

Az első bekezdésben említett sátánozós képviselő akciója sikeresnek bizonyult, pár nap alatt több százan fogadták el a felkéréseket, ők mostantól nap mint nap láthatják idővonalukon a KDNP-s politikus által megosztott tartalmakat. Családi fotókra és cicás képekre azonban ne számítsanak, a magánemberi profil kizárólag politikai tartalmakat oszt meg, így lájkolhatják a helyi fideszes rendezvényeket és a kormány sikertörténetéről szóló beszámolókat az erre fogékonyak. De ne lepődjenek meg, ha a választások közeledtével Orbán Viktor is gyakori szereplője lesz idővonaluknak.

Hogy mi szükség erre? A nettó szavazatszerzésen (az „ismerősére” mégis szívesebben húzza be az ikszet az ember) és a minél több helyen megjelenő propagandán kívül arra is jó lehet a módszer, hogy a hivatalos csatornákat megkerülve juttasson el vélt vagy valós híreket az ismeretségi körének. Az ellenőrizetlen forrásból származó, vagy egyenesen kamu hírek megosztása esetén ugyanis védekezhet azzal, hogy csupán magánemberként osztotta meg a tartalmat, ráadásul egy természetes személyt aligha kötelezhetnek helyreigazításra. A Facebook szabályzata elég megengedő hasonló esetekben, csupán a gyűlöletbeszédet és a nyugalom megzavarására alkalmas tartalmakat szűri, a személyes véleménynek álcázott kampányolást nem.

Van azonban egy másik, sokkal súlyosabb következménye annak, ha ismeretlenül ismerősünk egy politikus. Egy „belájkolt” politikai oldal csupán tartalmakat képes velünk megosztani, de személyes ismeretség esetén más a helyzet. Mint ahogyan a többi Facebook-ismerősünk (vagy az oldalának kezelője, ne gondoljuk, hogy a képviselő urak személyesen kattintgatják végig az összes tatabányai profilt) is hozzáfér személyes adatainkhoz: ismerőseink listájához, idővonalunkon megosztott tartalmainkhoz, érdeklődési körünkhöz. Látja, hogy migránsozós cikkeket osztunk meg, vagy az egészségügy helyzetéért aggódóakat. Hogy örülünk-e az új játszótérnek, vagy éppen bosszankodunk az évek óta halogatott útfelújítások miatt. Hogy Orbán Viktort, vagy Szél Bernadettet követjük. És ne legyen semmi kétségünk, be fogják írni a nevünket a 2018-ra frissített Kubatov-listán a megfelelő helyre.

 

Címlapfotó: hirado.hu

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr313196002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása