Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

A közelgő télen lesz fűtés a Hunyadi téren, vagy 3 nap múlva KIZÁRJÁK őket?

hideg_bumm_sk.jpg

Műszaki okok és a társasházak felelőssége okán, a Hunyadi tér 4-5-6 szám alatti tömbházakat a fűtési rendszerből a közelgő tél előtt, november elsejétől kizárhatja a T-Szol, az általa küldött értesítések szerint.

A Hunyadi tér 4-5-6-os számú épületek fűtési rendszere műszakilag olyan állapotba került, nevezetesen folyamatos ürül belőle a víz- tudatta nem is olyan rég a házakkal a T-Szol-, hogy veszélyeztetik a környező épületek hőellátását, és amennyiben november 1-jéig nem oldják meg a problémát, elkezdődik az épület kizárása a fűtési rendszerből.

Idáig fajult az a több éve tartó folyamat, amelyben gyakorlatilag a tömbök lakóinak egy része megakadályozta, hogy a fűtési rendszerben megfelelő felújításokat eszközöljenek, aminek a következményeit nekik kell viselni.

A kérdéses épületekben egy közös hőközpont van, addig a T-Szol a felelős. Viszont az utána lévő, részben legalább 50 éves vezetékről a lakóknak kell gondoskodniuk. A T-Szoltól hiába kaptak már évekkel ezelőtt is felszólítást a jelenleg fennálló műszaki problémáról a lakók, nem történt semmilyen felújítás rajta, ezért nem oldódott meg az a probléma, hogy egyre nagyobb mennyiségben elfolyik a víz a rendszerből.

A problémát kétféleképpen lehet orvosolni: vagy kicserélik a földben lévő vezetékeket, ilyenkor ugye földet kell ásni, megrendelni a szolgáltatást, hogy egyáltalán kiderítsék, hol lukas a cső. A szakemberek azt mondják, nem fognak egy helyen jelentős elfolyást találni, hiszen nagyjából úgy nézhet ki az a cső, mint nemrég a dózsakerti példánk esetében bemutatott, gyakorlatilag mindenhol perforált cső.

A másik megoldás, ha különválasztanák az épületek hőellátását, ráadásul akkor még egyedi mérőket is lehetne később telepíteni, viszont ez azzal a kényelmetlenséggel járna, hogy a lakásokban is dolgoznának a szakemberek, ezt sok lakó szeretné elkerülni. Gyorsan megoldást kell találniuk a helyzetre, mert sem a T-Szol, sem a házkezelő nem akarja, hogy kizárják a házat a fűtési rendszerből.

Felmerül a kérdés, hogy miért akadályozzák egyes lakók hosszú évek óta a vezetékek normális karbantartását, felújítását?  Miattuk kerülhetnek a társasházak olyan helyzetbe, hogy az ott lakók fűtés nélkül maradhatnak?

 

Címlapfotó: bumm.sk

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4913112256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása