Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Saját gyerekeiket éheztették, vádat emeltek a tatabányai szülők ellen

biroidontes-vacinaplo-hu.jpg

Kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival és nővel szemben az ügyészség, akik veszélyeztették két kiskorú gyermeküket.

A férfi és a nő élettársi kapcsolatából egy kisfiú és egy kislány született, akiket először közösen neveltek tatai otthonukban. Az asszony az együttélésük alatt házi munkát nem végzett, a lakást nem takarította, nem főzött, nem mosott, a gyermekeket a barátnőjére bízta, ő pedig csavargott.

A férfi később egy másik nővel létesített élettársi kapcsolatot, ezért az anya a tatai lakásból elköltözött, de a két kiskorú gyermekét otthagyta. A férfi is elhanyagolta a gyerekeket, közmű tartozásokat halmozott fel, nem adott pénzt élelemre, ezért a gyerekek többször fahéjas kenyeret ettek, folyamatosan éheztek. Az apa ivott, az élettársával gyakran veszekedett, illetve őt többször életveszélyesen megfenyegette, ezért a nő elhagyta a férfit.

Az édesanya 2016 januárjában a két gyermeket magával vitte a tatabányai lakásába, akik azonban nem jártak óvodába, illetve iskolába.

A szülők ezen túlmenően nem intézkedtek a tankötelezettség teljesítésére, például a kisfiú annyi igazolatlan hiányzást halmozott fel, hogy az első osztályt meg kellett ismételnie.

2016 áprilisában a gyermekek visszakerültek az apához, aki időközben szintén Tatabányára költözött.

Tavaly nyaron, amikor a gyermekek az anyánál nyaraltak két hétig, ekkor az asszony a kisfiú száját beragasztotta, mert a gyermek beszélgetése miatt nem tudott tévét nézni, illetve előfordult, hogy több órára bezárta és egyedül hagyta a lakásban.

A szülők által elkövetett bűncselekmény egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9112886136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása