Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Hová menjünk ma? Bemutatjuk a Dinnyés Várparkot, az egyik legkülönlegesebb szabadidős parkot az országban

dimnyes_cimilapra.JPG

Kiránduljunk, de hová? Mit nézzünk meg, ha nem akarunk sokat utazni? Erre adunk időnként ötleteket!

dinneys4.JPG

Ahogy a neve is mutatja, Dinnyésen található a Dinnyés Várpark, amely középkori magyar várak kicsinyített másait mutatja be, az országban egyedülálló módon. Az egyediségük abban rejlik, hogy az épületek eredeti anyagukból készültek, fából és kőből, a legvalósághűbb megjelenés érdekében.

dinnyes1.JPG

35 várat csodálhatunk meg Dinnyésen, eredeti tájolással. A várakat egy sétány övezi, mely Nagy-Magyarország formáját ölti magára, így a várak eredeti helyükön körbejárhatók.

dinnyes2.JPG

A sétányt emlékoszlopok övezik, melyek mindegyike 1-1 magyar királynak, kormányzónak, fejedelemnek állít emléket. A dinnyési Hagyományőrző Központtól néhány lépésnyire, Alekszi Zoltán saját udvarán építette fel ezt a különleges látványosságot.

kopja.jpg

A makettek minden korosztály számára élményt jelenthetnek, a tárlatvezetés lehetőséget ad a történelmi ismeretek elmélyítésére."-írja a várpark megálmodója.

dinnyes5.jpg

A Várpark kitűnő lehetőséget nyújt kihelyezett történelemórák megtartására, ahol a tanulók elmerülhetnek a történelem világában. Ráadásul rengeteg kreatív programot is kínálnak, és havonta egyszer éjszaka is látogatható, a 3500 négyzetméteres park, ami egy laza 1, 1,5 órás sétával bejárható.  

dinnyes7.JPG

Gyerekeknek és felnőtteknek is magával ragadó élmény.

 

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7212870526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása