Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Miért nem teszik rendbe a legendás Zsdánov területét a Gál István lakótelepen?

zsdanov_lepcso.jpg

Mint minden nagyvárosban Tatabányán is rengeteg az elhanyagolt terület és épület, ami vagy az önkormányzat birtokában van, vagy magántulajdonban, és a tulajdonos hagyja lepusztulni, nem is értjük, miért. Ilyen az egykor legendás hírű Zsdánov Művelődés Ház területe is. Nem tudjuk, ki a tulajdonos, de már hosszú évek óta áll így, majdnem lerombolva, és nem tesz jót a környék esztétikájának.

zsdanov1.jpg

Sokan vannak, akik még ismerték fénykorában a Zsdánovot, és rengeteg élményük fűződik hozzá. Ha jól tudjuk, koncertek is voltak itt, és a kerthelyiségbe is ki lehetett ülni beszélgetni. Mára az egészből semmi nem maradt, még lebontani sem bontották le rendesen. Valahogy nem tiszteljük annyira a múltat mint kellene, vagyis a döntéshozók nem tisztelik, csak a beszédeikben, a tetteik bizony sokszor másról tanúskodnak.

zsdanovzold.jpg

Valószínűleg ugyanúgy az összes politikai párt felelőssége a Zsdánov leépülése is, mint a Cifra Palota esetében, és ez a hely is kínos pillanatokat okozott és okoz az éppen regnáló városvezetésnek, azért is fordítják el tekintetüket róla.


zsdanov_kertes.jpg

Mai romos állapotában leginkább kutyasétáltatókat látni a helyen, és persze hajléktalanokat. Nem túl biztató kép a jövőre nézve. A környéken lakók szomorúan vették tudomásul a pusztulást, most már csak azt szeretnék, hogy legalább egy rendes parkot hozzanak itt létre, ahová le lehet menni beszélgetni, ücsörögni.

zsdanovzulker.jpg

Nem is kellenének hozzá milliárdok, csak némi tereprendezés, padok, ilyenek, máris kulturáltabban nézni ki az egész környék, és nem úgy, mint ahová becsapódott egy bomba. 

 zsdanovkeri.jpg

Egyszer hátha valamelyik döntéshozónak megesik a szíve az itt élőkön, na és a múlt egy fontos darabján.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1212818842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása