Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Ide el kell jönniük, ha retróra vágynak! Fácánkert Söröző: a környék előszobája

facankert-sorozo-01.jpg

Érdemes úgy körülnézni Fácánkertben, hogy először a helyi sörözőbe kukkant be az ember, leül az egyik asztalhoz és figyel. Magába szívja a környéket, ezután majd persze fordítva lesz, és a környék szippantja be őt.

A Fácánkert söröző rögtön elvarázsol a nem is olyan hétköznapi dizájnjával, ami mégis a leghétköznapibb benyomást kelti valahol. Egyszerre lehet felfedezni például a kerti bútorokban az ötletességet és a magyar emberekre jellemző, oldjuk meg gyorsan valahogy mentalitást, ami azonnal otthonossá teszi a helyet. Mintha a barátod nyaralójában innád a nagyfröccsöt vagy sört.

A kis házikó (a söröző lelke) elé varázsolt terasz-féleség is nagyon megkapó, vidám lesz tőle a betérő idegen. Kicsit olyan, mintha néha az erdei manók és koboldok is betérnének ide egy kis áfonya pálinkára vagy hasonlóra. És az is benne van a levegőben, hogy ezen a törzsvendégek nem is lepődnének meg nagyon. Láttak ők már elég furcsaságot.

facankert-sorozo-02.jpg

A mellettünk ülő társaságtól néha átszűrődik pár olyan mondat, hogy „ be van betonozva a betonba.” Ez még hozzátesz a söröző által keltett jókedvemhez, plusz behozza az Üvegtigris című komédiát. 

A csapolt sör rendben, a fröccsöt meg a helyiek dicsérek, amit természetesen el is hiszek nekik. A hangulathoz még: belép egy néni a kerthelyiségbe, oldalra néz, és rögtön elkiáltja magát: Karcsi, te mit keresel itt! Rögtön megáll a levegő, még a mókusok is megdermednek a környező fákon, majd enyhül a feszültség, mert kiderül a néni, benézte, és nem a kedves férjét látta italozni.

Amúgy itt még a kinti budi is romantikus.

Ráadásul itt még tartja magát az a nagyon szép hagyomány, hogy mindenki köszön mindenkinek, attól függetlenül, hogy ismeri vagy sem.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4612780346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása