Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Tatabányán is lehetett érzékelni? - Ismét növekedtek a fogyasztói árak

frissfm_ro.jpg

A fogyasztói árak átlagosan 2,1 százalékkal magasabbak voltak júliusban, mint egy évvel korábban, júniushoz viszonyítva a fogyasztói árak átlaga nem változott - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

A szezonálisan kiigazított éves maginfláció 2,6 százalékosra emelkedett júliusban a júniusi 2,4 százalékról.

Az első hét hónapban 2,3 százalékkal nőttek a fogyasztói árak a múlt év azonos időszakához mérve.

Tavaly júniushoz viszonyítva a dohányáruk 7,9 százalékos drágulása volt a legjelentősebb a jövedéki adó árfelhajtó hatása miatt. A szolgáltatásokon belül pedig az üdülési szolgáltatások drágultak jelentősen, ami minden év júliusában megfigyelhető, de az áremelkedés mértéke idén kissé meghaladta a szokásos szintet  - mondta Mináry Borbála, a KSH osztályvezetője.

Az élelmiszerek átlagosan 3,3 százalékkal drágultak. A szolgáltatások ára átlagosan 1,8 százalékkal, a háztartási energia ára 0,7 százalékkal, a ruházkodási cikkek ára 0,1 százalékkal volt magasabb, a tartós fogyasztási cikkek viszont 0,3 százalékkal olcsóbbak lettek 2016 júliusához képest. Az egyéb termékek (gyógyszer, járműüzemanyag, valamint a háztartási és kulturális cikkek) ára 1,0 százalékkal nőtt.

 

Címlapfotó: frissfm.ro

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8912727514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása