Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Megépül a Gerecse kapuja, 600 milliót porolnak el rá

gerecse_kapuja.jpg

Megkezdődött a látogatóközpont építése a Turul emlékműnél, amelyben vendéglő, turisztikai bemutatóhely, a szobor történetét bemutató kiállítás, ajándékbolt és vizesblokk kap helyet. A Gerecse Kapuja a tervek szerint egy év múlva fogadhatja az első látogatókat.

A szakmai zsűri és a szavazók többsége Dévényi Sándor alkotását tartotta a legjobbnak, aki egy repülni készülő Turul madárra emlékeztető épület tervezett. A hatszáz millió forintot meghaladó beruházás megvalósításra a város 514 millió forintos uniós támogatás nyert el.

A Gerecse kapuja turisztikai látogatóközpont épületében étterem, kiállító tér, ajándékbolt, továbbá különböző kiszolgáló helyiségek kerülnek kialakításra. A felépítendő épület alapterülete (földszint): 413,51 m2, mely mellett 83,86 m2 galériaszint kerül kialakításra-írja a városi honlap.

Mivel az emlékmű és környezete természetvédelmi terület, az épületet kizárólag az aszfalttal borított területen lehet elhelyezni, ezért az elfoglalt autóbeállókat a Panoráma út mentén pótolják majd új parkolókkal. Természetesen a szükséges közművek kiépítése hozzátartozik a projekthez.

Nem képezi a kivitelezés részét az útépítési tervben szereplő parkoló és épület főbejárat közötti járdakapcsolat. Az érintett területre a tájépítészeti tervben szereplő térburkolat kerül. Ezek szerint erre még egy összeget el fognak porolni.

Eredetileg becsült érték: 362240319 forint

A szerződés/rész végleges összértéke: 401300973 forint

Az elképzelthez képest 10 százalékkal lett drágább, ami ugye ilyen magasságokban már nem olyan kevés pénz.

Túl nagy verseny nem volt, mindössze két cég adott be ajánlatot. Lehet, hogy ez a kis aprópénz nem érte el a cégek ingerküszöbét? Esetleg más van a dolog mögött?

A nyertes az  Extreme-Park Környezetépítő Kft. lett. Ez a cég most az útfelújításokat illetve az Ifjúsági park felújítását végzi. Ajánlatot adott még az Agnus G’ Építőipari és Szolgáltató Kft.

Az az Agnus G’ Kft . amihez  a “jól sikerült”  kertvárosi szociális rehabilitációs projekt köthető, amiről itt olvashatnak bővebben és ők végzik a polgármester irodájának 18 milliós felújítását.

 

Címlapfotó: tatabanya.hu


írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4712695773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása