Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

T-Busz kapcsán mondták: itt a Kánaán, kedves Tatabányaiak már nem is 40, hanem 100 Milliárdot fogtok kapni. Már csak az a kérdés látunk-e belőle valamit?

csepreghy-schmidt.jpg

Tatabánya 5,6 milliárd forintot kap tömegközlekedésének teljes megújítására a Modern városok program keretében, a támogatásról szóló okiratot a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerdán adta át a város polgármesterének.

Csak úgy röpködtek a milliárdok a sajtótájékoztatón, amelyet Tatabánya fog még kapni az elkövetkezendő években. Már el is kezdték gyártani a nemzeti kolbászokat, hogy abból legyen minden tatabányai kerítés. Az is rendben van, hogy lesz 41 darab új busz, hál’ istennek nem felújított, hanem új.

Ennek nagyon örülünk, tényleg, de van a dolognak egy kis szépséghibája, hogy már kiírták a közbeszerzéseket. Ennek fényében egyszerű kérdésünk csak annyi lenne, hogy eddig nem volt meg ez a pénz, vagy csak a hecc kedvéért szórakoznak ilyenekkel?

Talán nem veszik komolyan a közbeszerzési pályázatok kiírását? Ugyanis ameddig nincs meg a konkrét összeg, ki sem írhatnák a pályázatokat, most akkor hogyan is van ez? Egyszer már visszavonták, ezek szerint azért, mert nem kapták meg akkor.

Arról persze nem szólt a fáma, hogy a T-Busz nem vagy majdnem működése miért emésztett fel eddig, több 10 millió forintot. Mintha értelmetlenül költötték volna el a pénzeket eddig, hiszen a buszos céggel és a menetrenddel kapcsolatos felméréseket csak néhány hónapja kezdték el.

Arról sem hallottunk semmit, hogy a város hogyan fogja majd finanszírozni tovább a társaságot, nem láttunk semmilyen kalkulációt ezzel kapcsolatban. A T-Busz telephelye egyelőre nincs sehol, az is kérdéses, hogy miért kell ez  telephely, amit kicsit drágán sikerült megvásárolnia az önkormányzatnak.

Ráadásul felturbózták a milliárdokat is, amiket állítólag Tatabányánaknak ad majd a kormány, gondolom, ennek semmi köze sincs a közeledő választásokhoz. Lehet, hogy inkább ki kellene osztani a lakosságnak, mindenkinek jutna 1 milla, nemcsak a kiválasztottaknak.

Azért egy kicsit sajnáljuk Schmidt Csabát, hogy pont a vizes vb közben kellett ezt a dokumentumot átvennie, mert biztosan azért nem ért rá a miniszterelnök, hogy ő adja át. Vagy talán már ennyi respektje sincs a városvezetőnknek?

Nagyon szurkolunk, hogy a beígért giga-beruházásokból, amit Tatabányára ígértek legalább a fele valósuljon már meg, gondolunk itt például a vasútállomás rehabilitációjára. Jó lenne, ha lendületet vennének, mert eddig szinte semmi jelét nem látjuk, hogy ezek a beruházások valamikor is megvalósulnának. Papíron jól néznek ki amikor olvassuk őket az újságban nagyon örülünk, csak a valóság mást jelez vissza, ugye.

Azért annyit mindig hozzáteszünk, hogy azért egy normális hétköznapot se felejtsenek el megrendezni, az még nem megy!

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5712676673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása