Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Településképi Arculati Kézikönyv - Vajon a szeméthegyeket és az épületroncsokat is beleteszik?

 

hajlektalan_bunker.jpgTatabánya Önkormányzata elindította a Településképi Arculati Kézikönyv elkészítésének folyamatát, amelyhez várja a tatabányaiak ötleteit, javaslatait egészen 2017. július 31-ig!

Otthonunk, a városban kialakult települési és a természeti környezet identitásunkat nagymértékben meghatározza, részese mindennapjainknak, ebben létezünk, végezzük napi teendőinket. A településkép jelenlegi állapota és további fejlődésének lehetősége a helyben élők számára nem lehet közömbös, ezért közös cselekvésre, közös gondolkodásra hívunk minden tatabányai polgárt, és civil szervezetet.

A „Településképi arculati kézikönyvet” az Önkormányzat nem tudja elkészíteni, ezért kérünk mindenkit, akit érdekel Tatabánya további fejlődése, dolgozzunk együtt! Nem csak épületekről van szó, hanem egy szép és jellemző utcarészletről, egy jól kialakított kerítésről, jellegzetes tornác részletről, tető formáról, burkolati részletről, épületdíszről, a tájban meglévő emlékekről és értékekről.

A kézikönyhöz a javaslatokat, képeket le lehet adni a Polgármesteri Hivatalban 2017. július 31-ig személyesen a Főépítészi Irodában vagy interneten az alábbi címen: foepitesz@tatabanya.hu -írja a városi honlap.

Azért az elég furcsa, hogy ezt a kézikönyvet az önkormányzat képtelen elkészíteni. Nincs elég ember hozzá, hogy végigjárja a várost fotózzon és kutasson az emlékek után?

Sajnos a településképet manapság a rengeteg szemét jellemezi leginkább, és ha lesznek majd mindenhol zárható szeméttárolók, akkor majd azok fogják.

Plusz az olyan épületroncsok, mint a régi buszvég a város elején, és még sorolhatnánk.

Úgyhogy a Településképi arculati kézikönyv kritikai kiadására lenne igazán szükség, amit a közgyűlés tagjainak lehetne szétosztogatni. Hátha megmozdul a lelkiismeretük.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8412673587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása