Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Újváros: A jó, a rossz és a csúf, na meg itt vannak a seriffek!

Folytatjuk városrész túránkat, nemrég Újvárosban sétáltunk, ezzel kapcsolatos élményeinket osztjuk meg Önökkel.

polgari_zold.jpg

Újváros érdekes része Tatabányának, mondhatnánk különleges terep, ahol egyszerre van jelen a régi vasárnapi rántotthúsos polgári világ annak összes díszével, hangulatával, és a rendszerváltás utáni időszak veszteseinek a világa.

belso_udvar.jpg

Hol az egyik kerekedik felül, hol a másik, nem lehet tudni, hogyan ébred éppen a környék, milyen lábbal. Tudja nagyon szépzord és a nagyon zordszép arcát is mutatni.

szelkakas.jpg

Az itt élők alkalmazkodnak Újváros szeszélyeihez. Ők azok, akik próbálnak “kerteket” varázsolni a panelházak közé, akik szélkakast alkotnak kidobásra ítélt dolgokból. Mert a kreativitás a tenni akarás nagyon látszik a városrész bizonyos pontjain, ez a teremtő erő mentheti meg egyszer az egész várost.

padok.jpg

Ami egyre jobban érezhető. Benne van a levegőben az a régi polgári mentalitás, a vasárnapi cukrászdás kirándulások, a délutáni mozik hangulata, egy majdnem elveszett kor szellője legyezi a száradó ruhákat.

kreativ_polgari.jpg

Ahogy sétáltunk, a régi buszvégállomás lepusztult romjai között, egy “hajléktalan-palotára” bukkantunk, izgalmas és szomorú tákolmány egyszerre.

hajlektalan_bunker.jpg

És ott van a 100-as út a maga külön világával és sejtéseink szerint külön törvényeivel.

Ha kicsit több időt töltünk a városrészben, egyre több olyan emberrel találkozhatunk, akiken látszik az élet kemény ökle, arra gondolunk, hogy ha nem is hajléktalanok, de nem sok választja el őket tőle. Biztos a Családsegítő is azért van a környéken, ami kezdő, haladó szociológusoknak jó gyakorló terep. Szerintünk.

Újvárossal találkozik az autópályáról lekeveredő idegen, és sajnos mindjárt a csúnyább arcával: a lepusztult buszvég az, ami először az agyába ég az embernek, és ezt nem érdemli meg sem a környék, sem az ott lakó emberek.

msz_iroda.jpg

És ne felejtsük el a két fantom-pártirodát, a Fidesz és az MSZP irodái is itt vicsorognak, embereket nem láttunk be vagy kimenni, ki tudja, mikor használják őket, hogy használják-e egyáltalán.

fidesz_iroda.jpg

Egyáltalán nem látszik, hogy  politikusaink nagyon mozognának a környéken, vagy fogadnák a városlakókat ügyes-bajos gondjaikkal.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!



A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4812672559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása