Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

A betegszállító cég vezetője felesleges utazásra kényszerítette a műtéten átesett gyermeket és édesanyját

betegsz.jpg

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség kényszerítés bűntette miatt emelt vádat egy betegszállítási tevékenységet végző cég ügyvezetőjével szemben. A 11 éves gyermek transzplantációs műtéten esett át, amely után rendszeresen előzetesen egyeztetett időpontokban kontrollvizsgálatokon, és kezeléseken kellett megjelennie a budapesti kórházban.

A gyermeknek 2016. január 26. napján délelőtt rendelési időben, 9-10 óra között kellett a budapesti kórházba érkezni, amelyre a gyermek háziorvosa – a fokozott fertőzésveszély miatt – egyedi szállítást írt elő. 2016 január 26. napján 11 óráig a betegszállító nem érkezett meg a gyermek otthonába, ezt a gyermek édesanyja jelezte a háziorvosnak, és a kórházi kezelő orvosnak, amely után a háziorvos a betegszállítónál lemondta a szállítási szolgáltatást. Ennek ellenére 11 óra 45 perc körüli időben a betegszállító gépjárműve megjelent a gyermek otthonánál, ekkor a gyermek édesanyja jelezte, hogy a nagyfokú késés miatt már nem kívánja igénybe venni a szolgáltatást.

Ezt követően a betegszállító cég ügyvezetője számon kérte a gyermek édesanyját, és azzal fenyegette meg, hogy amennyiben nem szállnak be a gépjárműbe, akkor soha többet nem megy értük a betegszállító. A fenyegetés hatására a gyermek és édesanyja beültek a betegszállító gépjárművébe, amely egy másik beteget is szállított, ezzel a gyermek fokozott fertőzésveszélynek volt kitéve. Az eredetileg megadott időponthoz képest három órás késedelemmel, a rendelési idő lejártát követően érkezett meg a gyermekkel a betegszállító a budapesti kórházba, ezért a gyermek szakorvosi ellátást már nem kapott.

Az ügyészség a vádiratban az elkövetővel szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Címlapfotó: 24.hu

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1812655329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása