Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Biztonsági félmegoldás, újra lehet pályázni lépcsőházi kamerákra

kamera.jpg

2017-ben is folytatódik Tatabányán a lakossági kamerarendszer kiépítésének támogatása. A népszerű pályázatra 2017. augusztus 31-ig lehet jelentkezni.

Tatabánya az elmúlt években jelentős erőfeszítéseket tett és jelenleg is tesz a közbiztonság, a vagyon- és személybiztonság helyzetének javítása érdekében. Ezen törekvések első fontos lépése volt a térfigyelő kamerarendszer kialakítása, 2012-ben az Árpád téren és környezetében, majd 2013-ban Kertvárosban. A bővítés 2015-ben folytatódott, Óvárosban és Felsőgallán, így ma már összesen 72 „őrszem” vigyázza a város közterületeit, amelyek felvételeit a rendőrség és a közterület-felügyelet által működtetett központban figyelik és elemzik. Hamarosan elkészül a Kodály téri kamerarendszer is, és a megfigyelő központ átkerül a polgármesteri hivatalba, segítve ezzel a városi feladatok ellátását.

Városunkban azonban nem csak a nyitott közterületek, de a zárt lakóépületeken belüli közös területek kamerás megfigyelésére is lehetőség van. A társasházakban élők személyi és vagyoni biztonságának növelése érdekében 2014-ben hozták létre azt a városi alapot, amely fele részben támogatást nyújt a lépcsőházi kamerák kihelyezésére -írja a városi honlap.

A kamerarendszer nem rossz dolog, de önmagában mit sem ér, legalábbis szerintünk, ha nem párosul az egész erőteljese rendőri és polgárőri jelenléttel, akkor megette a fene.

Talán nem kellene a rendőrök nagy részét a határra vezényelni, és akkor tényleg lecsökkenne a bűnözés Tatabányán.

Címlapfotó: tszol.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7512630653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása