Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Ki a felelős Tatabánya nagymúltú és egykor világhírű fociklubjának tönkretételéért?

felszamolas-tatabanya.jpg
Végérvényesen lezárult egy történet, mondhatjuk egy korszak: június 21.-én a Tatabányai Törvényszék elrendelte a Tatabányai Futball Kft. felszámolását. Már csak az a kérdés a felelősök is elnyerik-e méltó büntetésüket.

Volt Tatabányának egy híres futball klubja, amire méltán lehetett büszke (egy darabig) minden helyi polgár. Ebben a hatalmas focilázban és túlzott mértékű támogatás kavalkádban is sikerült teljesen lenulláznia a csapatot és a tatabányai futball csapatot a városvezetésnek.

Az elmúlt majd egy évben sokat foglalkoztunk ezzel az érdekes ellentmondásokkal teli történettel, például az ügyvezető távozása kapcsán:

“... Caroletti Úr - aki október végén hivatalosan lemondott ügyvezetői megbízásáról - azonban ennek ellenére mindent elkövet, hogy az alkalmazottak pénzhez jussanak. Ennek az eredménye, hogy saját forrásokból a héten rendezte/rendezi az alkalmazottak felé fennálló augusztusi és szeptemberi bérelmaradásokat. A pénzek érkezése folyamatban van az érintettekhez.”

Az ügyvezető  elfelejti hozzátenni, hogy az ún. hivatalos lemondásának nincs nyoma a hivatalos bírósági nyilvántartásban, illetve ha már a Facebook-on kommunikál, ott is csak most tette közzé, október végén ilyesmiről még szó sem volt.

Érthető Caroletti úr igyekezete, hiszen:

A Tatabánya Futball Kft. ellen a NAV Komárom-Esztergom megyei igazgatósága januárban, egészen pontosan 19-én végrehajtást kért. Ami január 21-én lépett hatályba. Majd az őt delegáló AGS-Sport ellen is  végrehajtást kért áprilisban a Győr-Moson-Sopron megyei NAV.

Plusz, júliusban MÉG egy végrehajtást rávezettek a hivatalos papírokra a céggel szemben. Októberben a Tatabányai Futballklub kft-t is elérte MÉG egy végrehajtás, hogy a lúd legyen kövér.

Na, de mit csinált Tatabánya Város Képviselőtestülete a Polgármester vezetésével?

Tavaly JANUÁR 28-án - tehát amikor már kiderült a NAV végrehajtás, hiszen 2 ügyvezető volt - a polgármester előterjesztésében szavaztak a képviselők, hogy csak az olasz maradjon ügyvezetőnek illetve még csökkentsék is az ellenőrzést, mondjanak le az AGS-Sport javára egy főről a felügyelő-bizottságban.

Majd Várhidi Péter távozása után, mikor az MLSZ Fegyelmi Bizottsága egy évre kizárta a csapatot az átigazolásból, hirtelen előkerült a céges beszámoló, amit közel két hónap késéssel adtak be a cégbíróságra. Nem is lett volna ezzel semmi baj, de rájöttek, hogy mégsem jó, így október 5-én visszavonatták, mondván téves a tartalom. 

De mégis eltelt 1 hónap, mikor beadtak egy az előzőtől jelentősen eltérő tartalmú beszámolót. Csupán egyetlen bökkenő van, ugyanazon a napon és ugyanazzal a sorszámmal hozták meg az ezt megalapozó döntést.

Nem vagyunk jogászok, de lehetséges, hogy a cég beszámolójának ilyetén kezelése akár az okirat-hamisítás gyanúját is felvetheti?

Szemezgettünk a beadott beszámolókban, milyen különbségek vannak és erre egyelőre nincs magyarázat.

A különbség dióhéjban:

Az első beszámoló szerint nyereséges a cég +2Millió-val.

a második variáció szerint veszteséges  - 76Millióval

Az Immateriális javak /idetartoznak pl. a játékosok jogai is/ egyik beszámolóról a másikra eltűntek, az első variációban 79 millió volt, a másodikban 0. Az Egyéb bevételeknél /idejönnek a Tao pénzek is/ pont fordítva: az első variációban 124 millió volt, a másodikban 45 milliót könyveltek le. Olyan apróságról már nem is beszélünk, hogy üzletvezető szerepel a közgyűlési határozatban.

Emlékeznek?

Most pedig felszámolás és sóval behintés, ne is emlékezzenek a foci klubra, akiknek rossz a lelkiismeretük.

Szerintünk kimutatható mind a város mind Caroletti úr felelőssége ebben a csúnya, maszatos históriában.

Most már csupán az a kérdés, indul-e büntető feljelentés az ügyben?

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6512623999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása