Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

18 milliárdot forintot moshatott tisztára a bűnszervezet

depositphotos_9293381-stock-photo-laundered-money.jpg

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közép-dunántúli pénzügyi nyomozói 18 milliárd forint kábítószer-kereskedelemből származó pénz tisztára mosásával gyanúsítják egy nemzetközi bűnszervezet 36 tagját - közölte a szervezet sajtóreferense szerdán az MTI-vel.

Hideg-Göblyös Rita tájékoztatása szerint a társaságot egy Budapesten élő egyiptomi férfi és magyar társa irányította. A tagok Hollandiából és Németországból éveken át autóba rejtve hoztak kábítószer-kereskedelemből származó pénzt Magyarországra. Az összegeket később Szlovákiában bankszámlákra fizették be, majd távol-keleti országokba utalták át.

Emellett a bűnszervezet Ukrajnából és Szerbiából származó adózatlan cigarettát vásárolt Magyarországon, az árut az Európai Unió országaiban adták el. A cigarettát rejtekhelyes kisteherautókkal, családi utazás látszatát keltve, vagy dupla hátfalú kamionokkal szállították.

A gyanú szerint a pénzmosásban 18 milliárd forint értékű valuta fordult meg az elkövetők keze között, az illegálisan forgalmazott cigaretta értéke pedig csaknem 780 millió forint.

Az ügyben több akció keretében szereztek be a bizonyítékokat és foglaltak le ingatlanokat, autókat, bankszámlákat a NAV közép-dunántúli pénzügyi nyomozói. A bűncselekmény nemzetközi szálait többek között az Europol bevonásával derítették fel.

A 36 gyanúsítottnak bűnszervezetben elkövetett pénzmosás és orgazdaság miatt kell felelnie. A pénzügyi nyomozók a nyomozati iratokat vádemelési javaslattal küldték meg a Fővárosi Főügyészségnek - ismertette a sajtóreferens.

Címlapfotó:deposithphotos

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljtatabanyan.hu

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2412593367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása