Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Kertvárosi Retró

krivanpresszo_1.jpg

Kertváros majdnem közepén lévő Kriván presszó igazi csemege a régi idők szülötteinek, mágikus időutazáson vehetsz részt, ha ide betévedsz egy sörre vagy kávéra. Én visszarepültem a hetvenes évek elejére, mikor beléptem.

A bal oldalon lévő csodaszép pult megkopott már egy kicsit, de még mindig olyan, mint egy műtárgy. Egy csomó lámpa van a könyöklő részre fölé szerelve, amit közelebb húzhat az ember magához, ha intimebb hangulatot akar. Vagyis régebben biztos ez volt a szerepük, nem tudom, működnek-e még, vagy csak a hangulat miatt hagyták meg őket.

A járólap, a falak, az asztalok, a székek, itt minden jófajta retró, be kell valljam, ki sem néztem volna ekkora csodát a helyből. Aki nem szereti a régi dolgokat, annak gondolom, nem sokat nyújt esztétikailag a hely, messze van a mai trendtől, a trendiségtől, de érdemes a fakó díszletek mögé nézni, és látni a nosztalgia angyalait elsuhanni.

Ráadásul van Mátyás sör, amit még máshol nem ittam a városban, bár lehet, hogy árulnak más kocsmákban is. Jófajta nedű, engem meggyőzött.

És a nosztalgia is, amely tapintható a helyiségben, biztos sokan vannak olyanok, akiknek ez rengeteget elmond.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljtatabanyan.hu

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9812559943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása