Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Városrésztúránk: a sokarcú Kertváros

hazkrtv.jpg

Hétvégén kirándultunk Kertvárosban, arra voltunk kíváncsiak, ha ide véletlenül idegenek tévednének ide, milyen arcát mutatná Tatabánya.

Kertvárosnak több különböző arca van. Mintha különálló mégis összeolvadni képes univerzumok találkoznának itt.

kertvpolg.jpg

Megvan a csendes polgári arca is, ha éppen van rá szeme az embernek, igaz, itt majdnem mindent fel lehetne újítani vagy barátságosabbá tenni, hogy jobban átjöjjön a nyugalom a környéken.

haz1krtvpolg2.jpg

Néha olyan, mintha egy mesében lépdelne az ember.

És van egy mogorvább arca is, már csak a panelházak miatt is, de akik régóta a lakótelepen laknak, biztosan látják a mosolygós arcát is.

panelhkrt.jpg

Ha éppen mosolyogni támad kedve a környéknek.

Az ásítozó fakó panelek között bizony zajlik az élet. Nincsen túl jó híre ennek a résznek, de találkoztam már olyan kertvárosival, aki el nem költözne onnan.

gettohaz.jpg

Aztán van egy olyan átjárószerű része is, ahol rendesen tapintani lehet a határt a lakótelep és a családi házas rész között. Ennyire „látható” választóvonalat már rég láttam egy településen.

atjaro.jpg

És ott van még a Panoráma-lakópark furcsa hangulatú területe. Egyik oldalról az ipari park, másik oldalról a lakótelep, ebben a két erőtérben áll szilárdan ez a hely.

dombllufi.jpg

A dombról még sárkányokat is röptethetünk. Vagy lufikat.

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljtatabanyan.hu

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5812551741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása