Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Sámuel Emese döntése kiverte a biztosítékot

samuelemese.jpg

Pár napja írtunk a Tatabányai Erőmű Kft.-ben történt kirúgásról, ami felborzolta a tatabányai emberek kedélyét. Úgy látszik, a belső ügyből városi ügy lesz, és ahogy lenni szokott, képbe került a politika is.

Kovács Ferenc szakszervezeti vezetőt azért rúgták ki, mert a szakszervezeti ügyek intézése miatt, nem volt a szolgálati helyén, átment egy másik műszakba. A cégnél éppen bértárgyalások folynak, ezért folyt az aláírásgyűjtés. A sztarklikk.hu megírta, Kovácsnak erre írásos engedélye volt, amit dr. Sámuel Emese ügyvezető nem vont vissza.

Hoppá. Ha ez tényleg így van, akkor tényleg erős gyanúperrel élhetünk, hogy csak kifogás, amit az ügyvezető leírt, és valójában azért repült Kovács, mert túl jól képviselte a munkavállalók érdekeit.

Nem beszélve arról, hogy így valószínűleg nem is törvényes az elbocsátás.

„A dolgozók szerint az történtek mögött az állhat, hogy a szakszervezeti vezető igen kemény bértárgyalásokat folytatott a cég vezetésével és ezt elégelhette meg a Fideszes városvezetés. A társaság alkalmazottai tényként kezelik, hogy Kovács Ferencet politikai megrendelésre rúgták ki. “-írja ugyancsak a sztarklikk.hu.

Azt is írják, hogy a jelenlegi ügyvezető úgy került a cég élére, hogy semmit nem ért az energetikához.

És az erőmű történetében még nem volt olyan, hogy ne szakember vezette volna a céget, hanem vélhetően egy politikai kinevezett, ugyanis a karrier-állomásaiból ez derül ki.

Ráadásul, a fentebb látható felháborító képet posztolta ki a Facebookra, amit azóta leszedett, nyilván érezve a helyzet fonákságát.

Egy normális országban, ezek után nem maradna egyetlen cégvezető sem a helyén. Mondjuk, egy normális országban nem pártkatona irányít egy energetikai céget.

És a cégvezető hosszú levélben kérne elnézést gyomorforgató viccelődéséért.

Már csak az a kérdésünk, hogy a városvezetés, amelynek többségi tulajdona van az erőműben, mit fog lépni ez ügyben?  

Valamit lépnie kell, mert egyre kínosabb lesz az ügy.

Címlapfotó: Sámuel Emese Facebook oldala

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljtatabanyan.hu

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8512545809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása