Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Találkozás Mészáros Lőrinccel?

belaeskarcsi-wikimedia-org.jpg

Béla és Karcsi Tatabánya főterén és a környékén sétálnak. Meglátnak egy embert, aki a Megyeháza téren egy mérőszalaggal a kezében méregeti a parkolót, a lámpákat, a bokrokat…

Béla: Te Karcsi, szerinted az az ember, mit csinál ott?

Karcsi: Hát most éppen az egyik bokrot méregeti. Elég furcsa…

Béla: De mit ismételget közben?, menjünk már közelebb egy kicsit, kíváncsi vagyok.

Óvatosan közelebb lépnek.

Karcsi: Csak sorolgatja, hogy egy milliárd, két milliárd…

Béla: Nagyon ismerős ez a figura, mintha már láttam volna a tévében. Te, ez nem a Mészáros Lőrinc?

Karcsi: Most, hogy mondod, de, lehet. Tegnap olvastam a neten, hogy megvette a főterünket, meg hogy valami üvegpalotát akarnak itt építeni, bevásárlóközpontot, azt írták. Akkor azért méregeti a környéket…

Béla: Psszt, halkabban Karcsikám, ha ő az, tuti, nincs egyedül, biztos vannak testőrei. De még egy bevásárlóközpont minek Tatabányára? Az Omega-pláza is akkorát bukott, hogy kormányhivatal lett belőle.

Karcsi (suttogva):  Azt hallottam, hogy megveszi az egész várost, mondjuk, lehet, hogy csak pletyka az egész.

Béla: És, ha megveszi, akkor mi lesz?

Karcsi: Övé lesz minden utca, meg épület, a lakóépületeket kivéve persze. Állítólag lesz majd úthasználati díj, ha kocsival akarsz menni, járdahasználati díj, ha sétálni akarsz, park használati díj, ha mondjuk, el akarsz menni a Május 1 parkba sétálni.

Béla: De hülye vagy. Mondjuk, ezektől bármi kitelik. Ilyeneket meg amúgy is fizetünk, csak máshogy hívják…

Karcsi: A rossznyelvek szerint a boltokba meg baloldali és liberális-detektort szerelnek majd fel. Bemegy az ember nadrágot venni, átvilágítja a műszer, és ha túl sok benne a liberális sejt, egyszerűen nem szolgálják ki…

Béla: Most már tényleg átlépsz minden hülyeség-határt, na.

Karcsi: Majd csak figyeld meg… De például a Pest-Tatabánya metróvonal terveit a saját szemével látta az egyik kollégám. Béla!, fejlődni fogunk, lesz metrónk legalább. Igaz, hogy csak a jobb oldalon fognak nyílni az ajtók, de meglesz, amiről már olyan régen álmodunk….

Béla: Na, menjünk, amíg észre nem vesz, mert nem akarok a rendőrségen kikötni…

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7712526091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása