Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Július 1-től megszüntetik az éjszakai gyermekorvosi ügyeletet a Tatabányán?

gyerekugyelet-vege.jpg


Megnéztük a kiírt közbeszerzést, és majd elállt a lélegzetük, de nem csak nekünk, hanem a megkérdezett szakembereknek is. Azt mondják, az látszik egyértelműen, hogy kivinnék a gyermekellátást a rendszerből.

Ugye, ezt elfejeltették kommunikálni, de a felelhető dokumentumok szerint a gyermekorvosi ellátás, bizony szűkülni fog a megyében.

Ráadásul az egész mögött semmilyen szakmai program nincs, nem látják az orvosok, hogy ki fog ügyelni, mennyit kapnak majd az ügyelésért  pontosan.

‘A legfontosabb kérdés most a gyerekellátás. A közbeszerzésből az derül ki, hogy este 10-től reggel nyolcig nem lesz elérhető gyerekorvos hétköznap, és szombaton is csak délelőtt 10-től este 10-ig.

Nehogy valakinek az a kósza gondolata támadjon, hogy csupán hangulatot keltünk, álljon itt a közbeszerzési kiírás releváns szakasza:

kozbeszreszlet.png

Vihetjük majd gyerekeinket Pestre ügyeletre, mint a fül –orr—gégészet esetében például a János kórházba. El is képzelem, hogy mondjuk mi, akiknek még autója sincs, jobb esetben a lázas gyerekkel felvonatozunk a fővárosba, majd villamos vagy busz, esetleg mindkettő, és pár óra alatt meg is érkeztünk a kórházba, ahol már csak órákat várunk, hogy bekerüljünk az orvoshoz. És jobb esetben a vizsgálat után jöhetünk haza, az előbb felvázoltak szerint. Tiszta rémálom, és embertelenség.

'Tévedés ne essék, ez a pályázatot kiíró döntése, jelen esetben a városé, és a polgármesteré. Köszönjük, Csaba!

Erről bezzeg nem volt konzultáció, sem a polgárokkal sem az orvosokkal. Annyira családbarát a vezetés, hogy a családoktól elveszi a biztonságos gyermekorvosi ellátás egy részét.

Vajon, milyen érdek állhat a mögött, hogy a jól teljesítő, dübörgő gazdaságú város pont a gyerekorvosi ügyeleten akar spórolni?

Ráadásul nagyon zavaros, hogy milyen időtartamra írták ki a közbeszerzést. Konkrétan nincs is benne időtartam, csupán egy kezdési dátum, 2017. július 1-e.

Maga az ajánlat pénzügyi része is zavaros, ugyanis az állami finanszírozás és az önkormányzat által fizetendő díj keveredik, erre vonatkozóan a közbeszerzés kiegészítése kapcsán sem oszlottak fel a felhők

A környező /tatai és oroszlányi/ térséget illetve a kisbéri ügyeletet ellátó cégek a hírek szerint pályáztak, nekik előnyük van, hiszen a kiírás nem zárja ki például azt, hogy egy tatai ügyeleti autó egyidejűleg tatabányai ügyeletbe is beszámítható legyen.

Máris lehet költséget csökkenteni.

Ráadásul a orvosokat gyakorlatilag kizárták a pályázatból, hiszen olyan méretű referenciát kérnek, amelyet nem képesek prezentálni a jelenlegi ügyeletet ellátó Kft.-n kívül.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljtatabanyan.hu

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8412513171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása