Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

"Nyugalomhoz való jog. Ugye mond valamit?” -Nem nyugszanak a kedélyek a polgármester levelével kapcsolatban

 flex-kutya-kocsma_1.jpg

Újabb kedves olvasónk írt nekünk a polgármester levelével kapcsolatban:

“Tisztelt Polgármester Úr!
Olvasom a levélváltásukat a Boldogulj Tatabányán főszerkesztőjével.
Tulajdonképpen jókat kuncognék mindezen, ha nem lennék halálosan fáradt a "legboldogabb város" mindennapjaiban.


Tudja, mifelénk az emberek többnyire zárt ablakok mögött élnek úgy április közepétől az utcán hangoskodó csövesek, és a "kocsma/ éjjelnappali " 24 órás árurakodása, hajnali rekesz-és üvegcsörömpölése, az autók bömbölése, a gyermeksírás, a hangos rendezvények,a  kikötött kutyák vonítása, és a részegek éjjel s nappali folyamatos hangoskodása miatt.


Mindegy hogy 37 fok volt, a lakásablakokat éjjel sem lehetett nyitva hagyni, hogy kis levegőhöz juthassunk, mert pihenni azt nem lehet!


Tudja míg más (pl. gondolom Ön is) örül a nyárnak, mi már rettegünk tőle, mert egyetlen pillanat "csend" nincs, folyamatos áruszállítás (nem csak célzottan, de átutazóban a teherautók a szűk utcában), személyautók tömkelege, megannyi ajtócsapkodás, persze a vele járó időnként nem kicsit dübörgő zenével.
Részeg ordítozás, házak ablakai alatti kis és nagydolog, szétdobált italos üvegek, dobozok, kukázók.

Tudja Polgármester Úr, az elmúlt év végén olyan jó volt látni a Fő tér feldíszített csilli-villi karácsonyfáját, meg a sok szép kidíszített oszlopot!


Nálunk a fákat a boltban vásárlók szétdobált nylon zacsói díszítették, és néhol a közvilágítás sem "sziporkázott". Karácsonyi ének helyett a káromkodást hallgattuk.

Nem gondolom, hogy megoldódott az elmúlt ősszel hozott 22- 06-ig szesztilalommal a dolgozó réteg pihenése, mert ugye azt el tetszettek feledni, hogy ezen rendeletben volt egy kiskapu, miszerint a kocsmákra és kerthelységükre nem vonatkozott.


Így maradt minden a régiben, majd a rendelet megszüntetésével a "hangulat" ismét tetőfokára hágott.

Tudja Tisztelt Uram, engem nem érdekel a politika, s az Önök levélváltása sem.
Ez az Önök dolga!
Egyetlen dolog érdekel!
A béke, nyugalom, mely mindenkinek jár a saját otthonában!
Szeretnénk ha ingatlanjaink nem értéktelenednének el, szeretnénk ablakot nyitni madárcsicsergésre (s nem kocsisokat megszégyenítő káromkodásokra!), friss levegőre, s szeretnénk pihenni, aludni amikor szükségét érezzük, legyen bármely napszak éppen.

"Nyugalomhoz való jog"
Ugye mond valamit?
Nem mehet állandóan panaszra egy lakótelep mert nincs sok értelme.
Leírják a panaszt, aláírják mondjuk százan. És?
Történik valami?
Nem. Évek óta NEM.
Lehet itt állást foglalni pro és kontra, de a tény, az tény.

A politikai hovatartozásnak, és annak hogy ki miből finanszíroz valamit, ami saját agyszüleménye, semmi köze ahhoz, hogy egy város/városrész alkalmas- e a normális, dolgozó családoknak az életre, vagy csak vegetálásra.

Kedves Polgármester Úr!
Szerintem rendkívül elfoglalt emberként teljesen felesleges egy ilyen "apró" hírportálra pazarolni az idejét (de szíve joga!).


A magam részéről jobban örülnék, ha például a lakóházak közt éjjel működő kocsmák s boltok üzemeltetését alaposabban átgondolnák.


Nem hal éhen s szomjan a nép, ha nem dorbézol lakott területen egész éjjel, s ráférne a "munkás" rétegre, gyermekekre, betegekre, öregekre ha pihenhetnének végre.


Nem gondolom, hogy az ősz és a tél változást hoz a zavaró körülményekben, és az éjjeli szesztilalom is kijátszható.


Tisztelettel kérem Uram, és a Képviselőket,  hogy ezekkel a problémákkal is foglalkozzanak, ha idejük engedi.


Köszönöm.”

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8312894104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása