Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Nyílt válaszlevél Schmidt Csaba Polgármesternek, mai levelére!

gutaizsolt-schmidtcsaba.jpg

Először is szeretném megköszönni azt a figyelmet, amelyet nekünk szentelt, és legfőképpen azt az ingyen reklámot, amelyet ezzel a nyílt levéllel a Boldogulj Tatabányán portálnak biztosít.

Tisztelt Schmidt Csaba polgármester úr!

Remélem, a címlapon szereplő, önt ábrázoló fotóval, hasonlóképpen elégedett, mint amennyire én is elégedett vagyok a rólam készült fotóval, habár az én képem kissé ördögösre sikerült, főleg azzal a villámmal. Remélem, nem haragszik, ha ezt a továbbiakban használni fogom.

Azt írja, hogy keressük közösen a választ, miért bújtak piros színek mögé az LMP egykori (vagy mai) politikusai!

Bevallom, ezzel most megfogott, mert jelenlegi információim szerint zöld a színe az LMP-nek, tagként ez az utolsó információm, de én magam valóban bele szoktam bújni a piros pulóverembe, remélem, ez nem megbocsáthatalan bűn.

Azt írja (valószínűleg írják Önnek), hogy bizonytalan a megszólítással, mert a beosztásom nem derül ki a Facebook-oldalunkról. Én bízom benne, hogy más nem levelez Önnel Gutai Zsolt néven, de az Önnek címzett leveleimben a legutolsó sorokban szerepel akár, mint a Boldogulj Magyarországon Egyesület Elnöke, akár mint a Boldogulj Tatabányán portál szerkesztőségének vezetője, amikor zárom soraimat.

Másrészről a boldoguljtatabanyan.hu oldalunk ugyan nem frissül, de az impresszumban név szerint megtalál.

Kedves polgármester úr, én azt gondolom, hogy mindenkitől lehet valamit tanulni, így mindig örömmel veszem a jó tanácsokat, és az érdeklődést a munkánk iránt.

Ez a portál nem hírportál - vagyis nem úgy. Ez a portál egy közéleti portál, méghozzá helyi - jelen esetben tatabányai - fókusszal. Nincsenek tabuk, hiszen azok ellen dolgozunk. Ha úgy tetszik, a civilek nagyítója a Boldogulj Tatabányán! A problémák aljára próbálunk nézni, analizálni, következtetni.

Mi nem valamiféle bajnoki címre törekszünk, mert bennünket megméretnek az olvasók nap, mint nap. Azzal egyet tudok érteni Schmidt úr, hogy sokan érdeklődnek irántunk, napi szinten sok ezren olvasnak bennünket, így még egyszer szeretném megköszönni azt az reklámot, amivel most is támogat bennünket.

Nyugodt szívvel mondhatom, hogy mint a közéleti portál vezetője, véleményformálóként, mint mindenki, aki a közélettel foglalkozik, ez politikai tevékenységnek tekinthető. Az a célja a portálunknak, hogy minél többen nyilvánítsanak véleményt, ha tetszik politizáljanak, kérjék számon a döntéshozókat a mindennapokban, tegyenek javaslatokat.

Én nem viselek semmilyen tisztséget, és nem is indulok tatabányai jelöltként a 2018-as országgyűlési választáson, hogy a kérdésére pontosan válaszoljak.

Mondjuk, azt nem értem, milyen összefüggésben van a párttagság és a főszerkesztői munka, ennyi erővel ugye nehezebb például egy képviselői és iskolaigazgatói posztot elválasztani egymástól, amint arra az Ön egyik párttársánál van példa.

Vajon mi köze van egy politikai szimpátiának az elvégzett munka színvonalához? A kérdéseiből úgy tűnik, hogy Ön el sem tudja képzelni, hogy a kiválasztás bármi más legyen, mint a párthűség. Egyébként kollégáim sem tagjai semmilyen pártnak.

Azt hiszem, ebből világosan látszik, hogy az Ön főnökei által teremtett rendszerben a kiválasztás szempontja kizárólagosan a párthűség.

Tekintettel arra, hogy hatékonysági, tartalom előállítási, technikai, pénzügyi okokból célravezetőbb az üzemeltetés, ezért az Ön által “ikeroldalaknak” nevezett portálok valóban egyesületünk fennhatósága alá tartoznak, természetesen ezek az információk minden oldalunk impresszumában szerepelnek, nem is titkoltuk soha.

Polgármester úr, nyilván Önnek meglepő dolgot fogok állítani, de 1, azaz egyetlen egy főállású újságíró van, és 2 külsős alkalmi cikkíróval dolgozunk, én magam a napjaim jelentős részét ennek áldozom. Lehet, hogy az Önök kommunikációs stábjában sokan dolgoznak, de mi egy kis költségvetésű egyesület vagyunk. Az alapító tagjaink illetve személyes kapcsolat révén a portálok helyszíneiről kapunk támogatásokat, ebből tartjuk fenn magunkat. Nekünk nincsenek tízmillióink, és az éves beszámolónk a birosag.hu oldalon elérhető.

El kell, hogy szomorítsam, az idei évben nem fordítottunk egyetlen fillért sem reklámra, bármennyire is hihetetlen is Önnek.

Polgármester úr! Én értékelem az Ön humorát, biztosan jó hangulatot tud a beosztottjai között teremteni, és szavamra mondom, jókedvre derített, de azok a “naponta” küldött kérdéseim legutóbb 2, azaz kettő hónappal ezelőtt voltak, előtte sem voltak gyakoriak, miután  Ön hónapokkal ezelőtt elzárkózott például egy személyes interjútól, amikor kijelentették, hogy nem is fog soha ráérni, tele a naptár. Ezt mi tudomásul is vettük, néha közérdekű adatkikérés miatt írtunk Önnek.

Bátorkodom a dicséretétől nem elszállni, vagyis hogy ügyesen bánunk a szavakkal, ha élvezi a cikkeink olvasását, akkor csak így tovább.

Emellett javaslom átgondolni azon mondatait, hogy mi kampányt folytatunk a tatabányai emberek ellen.

Mi a tatabányaiakért, Tatabányáért dolgozunk, szeretnénk, hogy azt a rengeteg értéket, amit az itt élők létrehoztak, megőrizzük és ne legyen az enyészeté.

Legfőképpen persze azt szeretnénk, hogy az itt élőknek a mindennapjain javítsunk.

Kedves polgármester úr! Tisztelt Csaba! Elképzelni sem tudja, mennyi információt kapunk az itt lakóktól, a munkánk bátorításán kívül a megoldandó feladatokról, amit ezúton is köszönünk az olvasóknak.

Ebből mi csak ízelítőt teszünk közzé, mert nem győzzük az írást.

Amikor  elkezdtem a levelét olvasni, azzal kezdte, “Öntsünk tiszta vizet a pohárba!”. Ezzel a mondatával mélyen egyetértek polgármester úr!

Megragadva az alkalmat javasolnám, hogy végre tényleg oldják meg, hogy tiszta vizet engedhessünk a csapból minden oktatási intézményben, mert van ahová gyerekek százai járnak, ennek ellenére, nincs a mai napig iható vezetékes víz.

Visszatérve a levelének végéhez, azt kell mondjam, ha pártpolitikus lennék, és igaz is lenne, akkor is lenne egy diszkrét bája az Ön ronwerberezésének.

Furcsa ezt az Ön billentyűzetéből olvasni, hiszen az Önök minden helyi politikai képviselője a Habony-féle pórázon lóg, az önálló gondolatoknak bármiféle szikrája nélkül.

Bízom azért benne, hogy tatabányai oldalunkon továbbra is talál az Ön érdeklődésére számot tartó cikkeket, információkat.

Végezetül néhány elvarratlan kérdést tennék fel itt, hátha rajtunk kívül sok ezer tatabányait is érint, tényleg a teljesség igénye nélkül:

Mi köze van a fűtéskorszerűsítésnek az Ön által erőltetett kukákzárhatóvá tételéhez?

Miért nem intézkednek, hogy az utcákat rendszeresen takarítsák, a szerződésben álló cég munkatársai?

Mikor számíthatunk a munkásszállóval kapcsolatos nyilvános információkra, a társult céggel kapcsolatosan?

Mikor jelentik be, hogy a T-busz helyi közlekedési vállalat január 1-én sem fog elkezdeni szolgáltatni?

Mikor fognak intézkedni azzal kapcsolatosan, hogy a jelenleg is azbesztszennyezéssel érintett területek sorsa megnyugtatóan rendeződjön?

Annyival tisztelje meg a tatabányaiakat, hogy ezekre a kérdésekre, akár kommentben, de válaszol.

Végezetül annyit kérek Öntől, hogy az első mindig a tatabányaiak érdeke legyen, ezt tartsa szem előtt!

 

Gutai Zsolt

Boldogulj Magyarországon Egyesület

elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7712884094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása