Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Felsőgalla legendája: a Kakukk kocsma

 kakukkkocsma01-2.jpg

A felsőgallai Kakukk kocsma már az ajtóban elvarázsol, mindjárt látni, itt nem viccelnek, ha jó ízlésről és otthonosságról van szó. A Kakukkra egyszerűen jó ránézni, a kocsma visszamosolyog ránk. A belső tér sokkal nagyobb, mint azt első ránézésre várnánk, és hál'istennek az uralkodó "eleme" a fa, amely melegséggel tölti el a kis-és nagyfröccsre vagy egy pofa sörre betérőket. Tipikusan az a hely lehet, hogy lemész egy sörre kora délután és ott maradsz késő estig, a hely egyszerűen marasztal, mit is tehetne az egyszeri ember, hát marad. Személy szerint én imádom a lepukkant szocio-kocsmákat is, ahol mindig kinéz egy kis jókedvű bicskázás, de azért mégis csak jobb egy ilyen gusztusos helyen italozni, beszélgetni, mint az impozáns Kakukk kocsma. A hely közepén két biliárdasztal és egy csocsó szolgálja a csapatépítés lehetőségét, természetesen a finom sör és egyéb italok mellett. Bizonyára hatalmas bulik kerekednek ki itt, reggelre summás történetekkel, amiket aztán röhögve vagy sírva mesélnek a falubeliek, ki-ki saját iróniaszintjének megfelelően. Ezt a vélekedésemet támasztja alá, hogy itt szokták megrendezni a Felsőgallai Kanmurit, ahol gondolom, adnak rendesen a hagyománynak, miközben literes sörökben érkezik a sör az asztalra. Na és eszik hozzá a "kanok" a bajor perecet.

kakukkkocsma02.jpg

A Kakukk terasza is külön megér pár szót: jótékonyan hosszú és ízléses székekkel, asztalokkal van ellátva. Külön érdeme, a szép kilátáson kívül, hogy rossz időben és hidegben is ki lehet ülni, mert körbe lehet "ponyvázni" az egészet, ami bent tartja a meleget.

Ha Felsőgallán jár, ne hagyja ki ezt a kocsmát, megéri betérni ide, hogy olyan jókedvűen távozzon, mint én. És nem a sörtől volt az a jókedv. Vagy nem csak attól.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6212826578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása