Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

DOHÁNYBOLTOK KORLÁTOZÁSA: Szücsné és Bencsik együtt fog küzdeni, ezt kapták feladatul

szucsne-bencsik-2020nagyadozok-bencsikfb.jpg

A közgyűlés megszavazta, hogy több mint 4 millió forintot biztosítson az önkormányzat a Kertvárosi Óvodának focipálya építésére az Óvodai Pályaépítési Program keretében. 

Csont nélkül átment a javaslat, minden képviselő fontosnak tartotta, nyilván ezért szavaztak igennel. Az is kiderült, hogy csak a Kertvárosi Óvoda jelentkezett a programra, így nem mondhatnó el, hogy népszerű lenne a program. Az ovifoci után jött Nagy Béla indítványa a dohányboltok alkohol árusításának korlátozásáról. Egészen pontosan az a javaslat, kérjék fel Bencsik János országgyűlési képviselőt, hogy nyújtson be egy törvénymódosító javaslatot arról, hogy az önkormányzatok 21 és 6 óra között betilthassák az alkohol árusítást a trafikokban is.

Nagy Béla annyival még kiegészítette módosító indítványát, hogy ez országosan is probléma, ezért kell  mindenféleképpen kezdeményezni a törvénymódosítást.

Boda Bánk támogatta a javaslatot, egyúttal javasolta, hogy a közterületi rendvédelmet erősíteni kell az Ifjúság úton és környékén.

Bereznai  Csaba megpróbált kibújni a kormány felelősségének elismerése alól,  inkább azt javasolta, hogy először a minisztériummal és hasonló szervekkel levelezzenek. Nyilván  a helyi fideszesek nem akarják a Bencsik Jánosra hárítani az egészet.

Azért úgy tűnik, mindenki egyetért abban, hogy ez az egyik legkardinálisabb kérdés Tatabányán, a képviselők támogatólag álltak a javaslathoz. A legfontosabb persze a rendvédelem megerősítése lenne a városban, illetve a közterület-felügyelet és a  rendőrség felé elvárás, hogy szigorúan lépjenek fel a rendbontókkal szemben.

A képviselők végülis némileg módosították  az eredeti javaslatot, most Bencsik Jánosnak, illetve Szücsnének is feladatul szabták, hogy a törvényjavaslat megváltoztatása kapcsán próbáljanak eredményeket elérni.

A vaddisznó kérdést szeptember 17-ig elnapolták, visszavonásra került a javaslat, mert akkor rendes ülésén tárgyalja a kérdést.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr216087058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása