Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

BENCSIK JÁNOSNAK OLCSÓK A TATABÁNYAI USZODA TERVEI: elköltene még 140 milliót rá

bencsik-uszodaval-penzkupac.jpg

Érdekes posztot tett közzé Bencsik János többek között Tatabánya parlamenti képviselője. 

Azt írja bejegyzésében, hogy készülhetnek a fedett uszoda tervei nálunk, amire a Kormány 280 millió forintot biztosított Tatabánya Önkormányzatának. (Arról most “feledkezzünk” el egy picit, hogy nem a kormány adja, hanem az adófizetők, azaz pl. az itt élők biztosítják.)

Láthatóan ez is a választási kampány része, hiszen mi mással magyarázható, hogy miután lezártak egy régóta húzódó közbeszerzést, amelyet ráadásul az előző fideszes városvezetés rendelt meg, Bencsik előjön egy újabb koncepcióval.

Azt mondja a miniszteri biztosi fizetéssel kitömött Bencsik, hogy a következő hetekben egyeztetni fog az uszodát használó sportegyesületekkel, továbbá az Önkormányzat vezetésével is. Csupán egyetlen kérdésünk van ezzel kapcsolatosan. Vajon már hozza is a támogatási szerződés vázlatát, amiből meg fogják építeni? (Egyébként eddig hol volt az egyeztetésekről?)

Emlékeztetőül az eljárásról, annyira jól sikerült a tervezéssel kapcsolatos közbeszerzés, hogy egy 2 milliós büntetés volt a hatóság jutalma. 

Kihirdették ugyanis a közbeszerzés eredményét, de az ajánlatot benyújtók nem mindegyike fogadta el a döntést, házon belül a vitatott ügyet nem tudták rendezni, ezért a második helyezett PLÁNBAU kft a hatósághoz fordult igazáért.

“... A bíráló bizottság és Pataki Mariann bizottsági elnök aggályait azonban az Összefogás képviselői - kiegészülve a Mi Hazánk képviselőjével - lesöpörték. A Planbau Kft. vitarendezésre irányuló kérését is elutasították.”- harsogta a helyi fideszesek szócsöve, csak kissé mellélőttek.

A tények ugyanis makacs dolgok, és a jegyzőkönyvek tanulsága szerint, a büntetést okozó bizottsági ülésen 

A JELENLÉVŐK KÖZÖTT TÖBBSÉGBEN VOLTAK A FIDESZESEK, A MI HAZÁNK TAGJA PEDIG RÉSZT SEM VETT AZ ÜLÉSEN!

Ráadásul Patakiné bizottsági elnök abban a Hidas és Szűcs ügyvédi irodában dolgozik, amely intézte ebben az esetben a közbeszerzést illetve a Közbeszerzési Döntőbizottság előtt képviselte Tatabánya városát. 

Hozzátartozik a tényekhez, hogy a nyertes cégnek, egy, a PLÁNBAU kft által készített régebbi terv alapján kellett volna dolgoznia, így valószínűleg nem számítottak rá, hogy lesz egy náluk sokkal olcsóbb ajánlat is. Azért 50 millióval olcsóbb ajánlatot adni az eredeti terv gazdájánál, ennél a nagyságrendnél nem semmi!

A PLANBAU a következőket nehezményezte: 

  • a nyertes túl olcsón vállalná el és szerinte ezt nem is tudta megindokolni
  • szerinte nem megfelelő szakembereket jelölt a nyertes a pályázatában, több multifunkciós szakembert jelöltek meg, ami véleményük szerint nem reális a projekt elvégzése során
  • szerinte a szakembereknek fizetendő díj a nyertes esetében a Mérnök és Építész Kamarai ajánlásoknál, illetve a tényleges piaci áraknál nagyságrendileg alacsonyabbak. 
  • a nyertes pályázó a kért 30 alkalommal történő művezetéssel sem számolt

A fentiek közül a Közbeszerzési Döntőbizottság az első, második és harmadik észrevételét elutasította, azonban a negyedikben igazat adott neki. 

Végeredményben így mégiscsak a PLANBAU nyert, mert ők adták második legjobb ajánlatot.

A jogerős építési engedélyes tervek és kiviteli tervek elkészítéséért, mely alapján majd a tatabányai új, fedett, 50 méteres medencével rendelkező városi uszodát kell felépíteni, potom 135 millió Ft-ot fognak kapni, ami a saját tervük átdolgozásáért nem rossz.

És akkor itt jön a képbe környékünk Jánosa, aki már miniszteri biztosként tetszeleg és kampányüzemmódba kapcsolta magát, ráadásul meg is duplázta a ráfordítható összeget. Ezt persze elfelejtett megemlíteni.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3116080050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása