Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

LEHET, HOGY LELÉP A TESCO AZ ORSZÁGBÓL? Komoly találgatások indultak el

tesco_kocsi-1024x576.jpg

A londoni tőzsde szakértői továbbgombolyították a Tesco áruházlánc kelet-közép-európai vállalkozásainak jövőjével kapcsolatos találgatásokat. Úgy gondolják, hogy a kiskereskedő veszi a sátorfáját, és angolosan távozik a régióból.

A londoni tőzsde elemzői úgy gondolják, hogy a Tesco végül ki fog vonulni Kelet-Közép-Európából - idézte a lengyel a gazeta.pl a Lebensmittel Zeitung német lap hírét. Ha az ezzel kapcsolatban jó ideje terjedő pletykáknak hinni lehet, a brit kiskereskedő régiós vállalkozásait a Schwarz-csoport veheti át, ehhez tartozik a Lidl és a Kaufland.

A Lebensmittel Zeitung híréből kiderül, hogy Tesco kijelölt új vezérigazgatója, Ken Murphy tekinti át a brit vállalat megmaradt kelet-közép-európai - cseh, magyar és szlovák - leányvállalatainak tevékenységét, és értékeli további működésük lehetőségét. (Murphy idén veszi át az irányítást a cégnél Dave Lewistól.). A találgatások további eleme, hogy a lehetséges vevő a Schwarz-csoport.

Noha ezeket a terveket a cég sajtóirodája cáfolta, vannak olyan körülmények, amelyek valószínűvé teszik a londoni elemzők előrejelzéseit. Az egyik, hogy Lewis az utóbbi években többször is tagadta, hogy visszavonulnak Lengyelországból, ám a lengyel Tesco katasztrofális pénzügyi eredményei végül rákényszerítették, hogy elismerje: nincs tovább, és eladják leányvállalatot a dán Salling Groupnak-írja a napi.

Nemrégiben a Next.gazeta.pl-hez küldött nyilatkozatban Dave Lewis arról beszélt, hogy a Tescónak a cseh, a magyar és a szlovák tevékenységére kell koncentrálnia, és ezt segítenie kellett volna, hogy a lengyel piacot feladták. A legyen leányvállalatért, amelyben 301 áruházat, az elosztóközpontot és a vállalat ottani székhelyét is érintette, 900 millió zlotyt (72 milliárd forint, valamivel több mint a budapesti Megyeri híd ára) fizetett a vevő.

 

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7216002052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása