Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

A TATABÁNYAI EXTRÉMSPORTOLÓK CSODÁS 10 ÉVE! Jöhetnek a következő évtized sikerei

jubiexterem4_cm.jpg

A tatabányai BMX-esek, gördeszkások, görkorcsolyások és extrém társaik vitathatlanul a helyi sportélet meghatározó részei. Tíz éven keresztül rendeztek országos amatőr és profi versenyeket Tatabányán, a Jubileum parkban lévő pályán, ami mindent elmond ezeknek a fiataloknak a kitartásáról és hozzáállásáról.

Magyarországon a 80-as években kezdtek elterjedni az extrémsportok. A fiatalokat  könnyen “beszippantotta” a sportág, nagyon gyorsan nőtt a a BMX-es, görkorcsolyás és gördeszkás sportolók száma, így a 2000-es évek elejére már atlétaként emlegették a látványos sportok művelőit. Az évek előrehaladtával egyre több önkormányzat fektetett nagy összegeket „skateparkok” építésére. Ezzel hozzájárultak a sportolók gyorsabb fejlődéséhez, akik így nemzetközi sikereket érhettek el. 

jubiextr1.jpg

Magyarország kiemelkedően teljesített például a BMX világbajnokságokon. Ennek elengedhetetlen feltétele volt és ma is az, hogy a sportolók megfelelő méretű és felszerelésű pályákon fejleszthessék tudásukat. A hiányosságok ellenére a  2006-ban épült Jubileum parkban lévő pálya az extrémsportot kedvelő és művelő fiatalok közösségét kovácsolta össze és erősíti már több mint egy évtizede Tatabányán is.

jubiextrem2.jpg

Megnyitása óta 10 versenyt rendeztek rajta görkorcsolya, gördeszka roller és bmx sportágakban. A pálya emelett több gyerekek és családok számára rendezett élőzenés sport bemutatónak is otthont adott. 

jubiextr3.jpg

2008-ban bekerült az Országos BMX sportverseny kupasorozatba amatőr és profi kategóriában is, ami a várost is feltette az magyar extrémsport térképre. A csoda körülbelül 10 évig tartott, sajnos a jó társaságú és hangulatú versenyek ellenére 2018-ra lekerült az országos versenynaptárból. 

jubiextre5.jpg

Az országban található más skateparkok lekörözték a tatabányai pályát, mind alapterületben mind az elemek méretében és számában. Ennek ellenére a sportág tatabányai szerelmesei kitartanak, gyakorolnak, versenyeznek és bíznak benne, hogy idővel a város újra felkerül arra a bizonyos térképre.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2015731664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása