Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ÜZENT A TATABÁNYAIAKNAK A KSH! Ezek a koronavírus járvány előtti átlagbérek

fizetes-11-24-hu.jpg

Ma hozta nyilvánosságra legfrissebb adatait a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), amely a hazai keresetekre vonatkozik.

Itt még semmilyen hatása nem volt a koronavírusnak a magyar keresetekre, amelyek értéke 2020. januárban a bruttó átlagkereset tekintetében 375 200 forintot tett ki, a nettó átlagkeresetek esetén pedig 249 500 forint volt. Mindkettő esetén 9,2%-os a növekmény az előző év azonos időszakához viszonyítva. 

Mindez természetesen a közfoglalkoztatottak nélkül értendő. A keresetek emelkedésének üteme tavaly április óta először volt egyszámjegyű.

A nettó átlagkereset kedvezmények nélkül 249 500 forint volt, ha a kedvezményeket is figyelembe vesszük, akkor pedig 256 900 forintot ért el, ami 9,1 százalékos növekedés az előző évhez képest.

A vállalkozásoknál valamivel alacsonyabb volt a béremelkedés üteme, a közfoglalkoztatottak nélküli átlagkereset 385 ezer 300 forintot ért el, ami  8,8 százalékkal magasabb. Az állami szférában pedig 391 ezer 200 forintra emelkedtek a bruttó átlagbérek.

A KSH kimutatása szerint a reálkereset 4,3%-kal emelkedett a fogyasztói árak előző év azonos időszakához mért 4,7%-os növekedése mellett.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5515577064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása