Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYAI KORONAVÍRUS HÍREK: A Szent Borbálában is kialakítják az elkülönítőt

szentborbkorh.jpg

Egyelőre még nincs bizonyított eset Magyarországon, de folyik a járványra történő felkészülés. Egy most kiadott és a Népszava által megszerzett rendelkezés szerint a jövő hét elejéig valamennyi alkalmas egészségügyi intézménynek, így nyilvánvalóan a Szent Borbála kórháznak is elkülönítőt kell kialakítania a fertőzésgyanús betegek ellátására.

Az elkülönítők kialakításáról szóló utasítást Müller Cecília országos tisztifőorvos két nappal ezelőtt írta alá. A döntés nyomán már nem csak a fővárosi Szent László kórház fogadja a gyanús eseteket, hanem szinte minden ellátó. Ha viszont az elkülönített beteg mintája koronavírusra pozitív lesz, akkor azonnal mentővel a Szent László kórházba kell szállítani.

Az országos tisztifőorvos utasítása szerint az elkülönítőket a fertőzőbetegeket ellátó osztályokon úgy kell kialakítani, hogy azok lehetőleg előtérrel rendelkező, jól szellőztethető és egyágyas szobák legyenek.

A potenciális beteget el kell különíteni, és sebészi maszkot kell ráadni. A vele érintkező egészségügyi dolgozóknak pedig védőköpenyt, kesztyűt és munkavédelmi maszkot, szemüveget kell viselniük. Arról, hogy a beteg mintája eljusson a Nemzeti Népegészségügyi Központba, a kórháznak kell gondoskodnia.

A betegek számára is lesznek előírások, például indokolatlanul nem hagyhatják el a kórtermet, a látogatók száma minimális lehet, és azok is csak védőöltözetben léphetnek be a szobájába. A védőeszközöket a kórháznak kell biztosítania. 

Az ugyanakkor nehezen érhető, írja a Népszava, hogy egy elkülönített, koronavírus-gyanús beteg miért látogatható. Főleg azért különös ez az intézkedés, mert a jelenleg még a karanténban lévőkhöz sem engedik be a hozzátartozókat.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3615497338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása