Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

KÁSLER ÜZENI A TATABÁNYAI NŐKNEK: 2030-ra nektek is jobb lesz lányok, asszonyok!

kaslermiklos_alfahir-hu.jpg

Kásler emberminiszter szerint tíz év alatt, szerinte tudnának valamit javítani a magyar nők helyzetén.

Ezért úgy gondolta, hogy csináltat egy akciótervet, ami úgymond 2030-ra megerősítené a nők szerepét a családban és a társadalomban. A gondolatot tett követte és Kásler Miki a pénteki Magyar Közlönyben kihirdette, hogy létrehoz egy bizottságot. (Tudják, a bizottságok általában a munkát szoktát segíteni, de ugye ezt előre nem szabad kijelenteni) 

Az “A nők szerepének erősítése a családban és a társadalomban akcióterv kidolgozásáért felelős” munkacsoport feladatát az alábbiakban határozták meg:

  • a nők és férfiak közötti társadalmi egyenlőséggel kapcsolatos és egyéb, a nőket érintő kihívások azonosítása;
  • az akciótervbe foglalandó főbb területeken a stratégiai intézkedések és az elérendő mérőszámok szakmai megvitatása és kialakítása;
  • javaslattétel a nők és férfiak jogait érintő, az akciótervhez szükséges kutatások elindítására, tanulmányok megírására;
  • az akciótervhez kapcsolódó I. Intézkedési Terv (2021–2022) megalkotása és
  • az akciótervben foglalt intézkedések végrehajtásának monitorozása.

A munkacsoportot vezetője a minisztérium családpolitikáért felelős helyettes államtitkára, tagja még a fiatalokért felelős helyettes államtitkár, az egészségügy szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkár, a szociális ügyekért felelős helyettes államtitkár, a köznevelésért felelős helyettes államtitkár, a sportigazgatásért és sportágfejlesztésért felelős helyettes államtitkára és a Kopp Mária Intézet elnöke. 

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5915497798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása