Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MEGDÖBBENTŐ KORONAVÍRUS-ÁLHÍREK: Avagy kell-e félnünk Tatabányán a Kínából érkező csomagoktól?

csomagkinai_virus.jpg

A rendszeres kézmosás és a maszkok segítenek a védekezésben, és arra a kérdésre is megvan a válasz, hogy a Kínából feladott csomagokon keresztül terjedhet-e az egyre több halálos áldozatot követelő betegség.

A Vuhan-koronavírus már Európában és Amerikában is jelen van, Kínában hatezer fertőzöttről tudni, de a szakértők ennél magasabbra becsülik a betegek számát. Eddig 132 halálos áldozatról tudni, és a szám gyors ütemben növekszik – a hét elején egyetlen nap alatt 25 ember vesztette életét a betegségben.

Németországban első alkalommal terjedt a vírus Kínán kívül emberről emberre, egy bajorországi férfit egy kínai kolléganője fertőzhetett meg. Egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy a Vuhan-koronavírus a 2003-as világjárványt és közel 800 ember halálát okozó SARS-nál is komolyabb problémát fog jelenteni- írja a 24.hu.

A vírus  nagy valószínűséggel hozzánk is eljut majd, de egy megkérdezett szakértő ,hogy a közös európai intézkedésekkel gyorsan megállíthatják a betegség terjedését. Tömeges megbetegedésektől egyelőre nem kell tartanunk.

Az vírus  ellen rendszeres kézfertőtlenítéssel, a fertőzöttgyanús emberek kerülésével, illetve az arcmaszkok használatával védekezhet az ember. 

Felmerült a kérdés, hogy fertőző lehet-e például  kínai csomag? A virológus szakértő elmondta, ai ilyen fertőzés példátlan lenne, a csomagok ugyanis általában napokig, hetekig utaznak az ázsiai országból Európába. Bár egyelőre nem tudni, hogy a Vuhan-koronavírus mennyi ideig is képes túlélni a fertőzött felületeken, legfeljebb órákról beszélhetünk.

Az elmúlt néhány napban megdöbbentő álhírek kezdtek el terjedni a közösségi oldalakon, amelyek a tájékozatlanságot és az informáci hiányát is jól mutatják. A Problémát viszont nem lehet félvállról venni, hiszen a WHO is riasztást adott ki a kínai koronavírus miatt.

 

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. 



A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr515448126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása