Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

IMÁDNI FOGJÁK A TATABÁNYAI SÖRIVÓK! Tudtad, hogy minél erősebb, annál egészségesebb?

sor-promotions-hu.jpg

Egy holland kutatás szerint egyes sörök a bennük lévő baktériumok miatt annál egészségesebbek, minél erősebbek.

A Turizmus Online írta az Independent cikke alapján, miszerint az Amszterdami Egyetemen dolgozó Eric Claassen professzor kutatása során arra a megállapításra jutott, hogy az átlagnál jóval erősebb belga sörök nagyon is egészségesek, mert a bennük lévő baktériumok jót tesznek a bélrendszernek.

Vizsgálata szerint a Magyarországon is népszerű belga búzasörök és meggyes sörök is tele vannak probiotikus mikróbákkal, amelyek a bélflóra egészségéért is felelnek.

A professzor szerint a fő különbség nem is a sör erősségében rejlik, hanem abban, hogy a vizsgált söröket a legtöbbel ellentétben nem egyszer, hanem kétszer fermentálják, és a második eljárás nem csak a sör ízvilágát és erősségét adja meg, de másfajta élesztőket is használnak. Ezek olyan savakat termelnék, amelyek megölik a belekben található káros baktériumokat.

Eric Claassen ugyanakkor attól mindenkit óva int, hogy mostantól literszámra igya az erős söröket, merta kutatás csak azt állította, hogy aki visszafogottan fogyaszt ilyen termékeket, azok egészségesebbek lehetnek.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr615342132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása