Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

SZÉTBARMOLJÁK TATABÁNYÁN A CSÓNAKÁZÓ-TAVAT! Ez lesz Schmidt Csaba fagyilkos hagyatéka

csonito-ivokut-vizmu-02.jpg

Nemrég kaptuk ezt a képgalériát egyik olvasónktól, aki követi a tatabányai Csónakázó-tavi eseményeket. 

Ha jól megnézzük a képeket, a  Csóni-tó “terv szerinti” barbár kivitelezése már most tetten érhető. Egyelőre ugyan még nagyon az elején tart a beruházás, de döbbenetes, hogyan bánnak a növényekkel.

csonito-ivokut-vizmu-01.jpg

csonito-ivokut-vizmu-03.jpg

Ezek a fotók a vízmű és az ivókút közötti fáknál készültek (kivágás előtt és után), és jól látható, hogy milyen mennyiségű fát sikerült kivágniuk a kivitelezőknek .

A Jubi parkhoz vezető építendő híd miatt kivágott fák maradványai szemléltetik mekkora is volt igazából a fa, illetve egynek látszik, de valójában kettő.

csonito-to-bokrok-letarolva02.jpg

csonito-to-bokrok-letarolva01.jpg

Csupán szemléltetésként tesszük ide azokat a képeket, hogy az építkezéshez vezető út mellett is megcsonkították a fákat, hogy a gépek elférjenek, mint a vadállatok.

fagyilkos01-csoni01.jpg

fagyilkos01-csoni03.jpg

Az épülő kávézó körül jellemző, hogyan bántak a megmaradt fákkal,  hiszen jól látható, hogy a gyökereit szétbarmolták. 

Ha valaki azt gondolná, hogy majd újra kinőnek, ajánljuk, hogy nézze meg a Május 1. parkban lévő fákat a járófelületek körül, amelyeknek az eredménye 4-5 év után jött elő. Egyébként minden más helyen és szinten is problémás az építkezés vagy felújítás vagy micsoda.

fagyilkos02-csoni01.jpg

fagyilkos02-csoni02.jpg

fagyilkos02-csoni03.jpg

A közműveknél, vezetékeknél és minden földbe rakott dolognál hozzák a “szokásos” extrém szakértelmet: barbár módon csinálnak mindent, a városi szervek pedig nagy ívben tesznek rá, hogy félig alávágnak a fáknak vagy éppen betartják-e a szabályokat.

Aki járt mostanában a Csónakázó-tónál láthatta, hogy a futópályát is fel kellett vágni (a játszótérnél) egyetlen cső miatt, valószínűleg a vízpótlással kapcsolatos a munka, ami azonban nincs benne a költségvetésben. 

Egyébiránt néhány helyen már arra sem veszik a fáradságot, hogy a pár héttel előtte kitett figyelmeztető szalagot pótolják vagy újra kitegyék bizonyos építési területekre.

Vagyis lementek a választások, de sajnos a beruházások ostoba és barbár stílusa a nyakunkon maradt, mintegy lerázhatatlan Schmidt Csaba hagyatékként

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr815250664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása