Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

KIHÚZTA A TATABÁNYAI KÉPVISELŐJELÖLT A GYUFÁT! Mit szólnak ehhez a környék lakói?

zoldszalon-nagybela.jpg

Nagyon megharagudtak a Zöld Szalon tulajdonosai Nagy Béla ellenzéki képviselőjelöltre.

Gyorsan küldtek is neki egy ügyvéd által írt felszólító levelet, hogy írásaiban ne használja fel Zöld Szalon nevét, mert ezzel szerintük árt a hely jó hírének, ugyanis  szerintük az ő vendégkörük nem a balhét kereső és verekedő fiatalokból áll, hanem a kulturáltan szórakozó idősebb korosztályból. 

Nem tudni pontosan mi az oka annak, hogy az Ifjúság utcában és a Kodály téren és környékén, nagyon eldurvult a helyzet, egymást érték mostanában a verekedések és a gázpisztolyos lövöldözések is. Nyilván azt nem vizsgálja a rendőrség - vagy a közterületesek - egy intézkedés közben, hogy hol vették a piát, amitől éppen randalíroztak az illetők és azt sem gondoljuk, hogy a tulajdonosoknak bármiféle felelőssége lenne vendégeik viselkedés tekintetében, ha az nem bent a szórakozóhelyen vagy alkoholt árusító üzletben történik.

Azonban bennünket leginkább a politikai szál megemlítése gondolkozatott el, amelyet a képviselőjelöltnek címeztek:

“- Nincs ellenvetésünk nincs azzal kapcsolatban, hogy Ön képviselőjelöltként indulni szándékozik a tatabányai önkormányzati választáson. Az ellen sincs kifogásunk, hogy ennek érdekében kampánytevékenységet folytat. 

- Amit viszont semmiképpen sem fogadunk el: Ön – kampánya során egyes írásaiban – a tulajdonunkban álló ZÖLD SZALON nevű vendéglátó-ipari egység nevét jogtalanul felhasználja, azt többször valótlan, és rendkívül negatív szövegkörnyezetbe ágyazva említi, ezáltal írásai rossz fényt vetnek üzletünkre. Emiatt társaságunk erkölcsi és anyagi veszteséget szenvedhet.

- Kérjük továbbá, hogy kampányában ugyanígy kerülje az érdekkörünkbe tartozó Zöld ABC és az Ifjúság úti Nemzeti Dohánybolt nevének említését illetve az ezen üzletekre történő negatív értelmű hivatkozást is!”-írják Nagy Bélának címzett felszólító levelükben.

Mi az, hogy nincs ellenvetésük, ha valaki képviselőjelöltként indul az önkormányzati választáson? Miért is lenne, lehetne, hiszen semmi köze hozzá senkinek, hogy ki indul és miért. És miért emelik ki azt is továbbá, hogy a kampánytevékenység ellen sincs kifogásuk? Nem is lehetne, nem is kérdezte őket senki. Nem értjük, de olyan, mintha valami párt nevében írták volna ezt a levelet, vagy valami politikai formáció véleményeként.

Továbbá az a rész is érdekes a levélben, ami arról szól, hogy Nagy Béla a városrészt is kifejezetten rossz színben tünteti fel. Hát sajnos mára már Tatabányán közhelyszámba megy, mennyire elszabadult ott a pokol, ezt már minden gyerek és felnőtt tudja, ennek nem az a megoldása, hogy homokba dugjuk a fejünket. Nem attól lesz rossz híre egy területnek, hogy nyilvánosságra kerül, hanem ami ott történik.

A felszólító levél elég szerencsétlen módon került megírásra, mintha inkább az önkormányzati választási kampány mikéntjébe akarnának beleszólni valamiért a tulajdonosok.

A levelet teljes terjedelmében, változatlan formában itt közöljük:

  1. Nincs ellenvetésünk nincs azzal kapcsolatban, hogy Ön képviselőjelöltként indulni szándékozik a tatabányai önkormányzati választáson. Az ellen sincs kifogásunk, hogy ennek érdekében kampánytevékenységet folytat. 
  2. Amit viszont semmiképpen sem fogadunk el: Ön – kampánya során egyes írásaiban – a tulajdonunkban álló ZÖLD SZALON nevű vendéglátó-ipari egység nevét jogtalanul felhasználja, azt többször valótlan, és rendkívül negatív szövegkörnyezetbe ágyazva említi, ezáltal írásai rossz fényt vetnek üzletünkre. Emiatt társaságunk erkölcsi és anyagi veszteséget szenvedhet. 
  3. A negatív hangvétel alatt értem pl. azt, hogy a facebook-ra „Kodály téri konzultáció” címmel feltett írásában név szerint említi a Zöld Szalon-t, és remélt választóitól aziránt érdeklődik, hogy: „Mennyire zavarja Önt…” Észrevételezzük, hogy a kampányanyag – földrajzi tévedés mellett – félrevezető is, hiszen a Zöld Szalon nem a Kodály téren van, ott tehát az ég világon semmit sem okozhat, ezért Kodály téri konzultáció ürügyén a Zöld Szalonra hivatkozni nem lehet. Jelezzük továbbá, hogy az Ön által feltett „Mennyire zavarja Önt…” kezdetű kérdésre – a magyar nyelv szabályai szerint – nem lehet az Ön által megadott „igen” illetve „nem” válaszokat adni, mert ezek a feltett kérdésre értelmetlen válaszok lennének. Ezzel az írásával kapcsolatban kérjük, hogy a „Zöld Szalon” nevet e kampányanyagából vegye ki, s az Ön által problémásnak gondolt környéket határozza meg más módon, mivel a jelenlegi szövegkörnyezet az általunk működtetett szalonra rossz fényt vet, negatív színben tünteti fel, az üzlet jó hírét rontja, továbbá negatívan hathat látogatottságára is. Ezek a körülmények társaságunknak veszteséget okozhatnak, melyek megelőzését jelen levél küldésével szeretnénk megelőzni. 
  4. Kénytelenek vagyunk kifogást emelni a kedden, 4:57-kor facebook-ra feltett írásával kapcsolatban is, amely mindvégig negatív hangvételű. A városrészt kifejezetten és kizárólagosan hátrányos színben tünteti fel. E véleményét eddig tudomásul vesszük. Az viszont számunkra elfogadhatatlan, hogy a Zöld Szalont itt is negatív szövegkörnyezetbe ágyazva említi, s írása azt sugalmazza, mintha az Ön által felsorolt illetve megvalósulni vélt erőszakos, garázda és más félelemkeltő cselekményekhez üzletünknek köze lenne. Ez azonban nem igaz. A Zöld Szalon vendégköre nem a „balhét kereső” tizen- és huszonéves fiatalokból áll, hanem az idősebb, jóval mértékletesebb korosztályból, akik kulturáltan viselkednek illetve szórakoznak. 
  5. Fenti – facebookról kiragadott példák alapján – kérjük tehát, hogy a választókörzetében Ön által megoldani kívánt problémák nevesítése során üzletünk nevét a kampányszövegeiből a jövőben hagyja ki, illetve minden azon írását, amelyek a Zöld Szalon nevét negatív szövegkörnyezetben tartalmazzák, mielőbb törölje, vagy módosítsa! 
  6. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a Zöld Szalon ugyan nem természetes és nem is jogi személy, de az Ön negatív hangvételű kampánya üzletünk jó hírét erőteljesen rontja, amely miatt üzlettulajdonos társaságunk erkölcsi és anyagi kárt szenvedhet. 
  7. Felhívjuk figyelmét arra is, hogy nem vagyunk közszereplők, tehát az Ön véleményszabadsággal kapcsolatos, alaptörvényben rögzített joga nem sértheti társaságunk jó hírnévhez való jogát, vagyis az Ön véleményszabadságának a mi jó hírnevünk előtt – ez utóbbi védelme érdekében – meg kell hajolnia. 
  8. Kérjük tehát, hogy eddigi kampányszövegeiből és más írásaiból a ZÖLD SZALON nevét hagyja ki, a jövőben pedig erre való hivatkozástól tartózkodjon! 
  9. Kérjük továbbá, hogy kampányában ugyanígy kerülje az érdekkörünkbe tartozó Zöld ABC és az Ifjúság úti Nemzeti Dohánybolt nevének említését illetve az ezen üzletekre történő negatív értelmű hivatkozást is! 
  10. Felhívjuk figyelmét, hogy abban a sajnálatos esetben, ha üzletünk (üzleteink) neve a jövőben is sértő módon jelenik meg írásaiban, jó hírünk védelmét kénytelenek leszünk jogi úton biztosítani.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4715183872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása