Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ITT LAKÓ TATABÁNYAIAKAT USZÍT A FIDESZ EGYMÁS ELLEN! Schmidt Csabáék szintet léptek

maezstelep_1.jpg

Előhúzta a Mésztelep-kártyát a tatabányai Fidesz: pont azzal a városrésszel fenyegetnek, amelynek fejlődéséért nem tettek semmit, amióta ők vannak uralmon, sőt az egyre nagyobb mérvű leépülését segítik elő.

Az ellenzéki polgármesterjelölt megpendítette a dolgot elkezdtek róla beszélni, de a helyi narancsos reakcióban nincs köszönet: nem a megoldást keresik, inkább a tatabányaiakat akarják felhergelni, “szép” a kampány, ha zajlik, ugye?

Mindig nagyon nehéz kérdés egy településen, hogyan lehetne segíteni a többségi társadalomtól leszakadó félben lévő cigányságon. Félnek is tőle a politikusok és a különféle vezetők, mint a tűztől. Nem is nagyon akar igazán foglalkozni a problémával senki, hiába van a közepén a mélyszegénység, ami már nem csak a cigányságot sújtja.

Szücsné Posztovics Ilona megtörte a trendet és mert beszélni Mésztelep és VI-os telep kérdéséről, sorsáról, legalább kezdődjön el erről a diskurzus.

Bencsik János és Schmidt Csaba is abban teljesen hasonszőrűek, hogy folyamatosan cserbenhagyták, cserbenhagyják a mésztelepieket.

Indult ugyan egy társadalmi felzárkoztató- program, de nemrég a jelenlegi kormány egy tolvonással meg is szüntette, azóta síri csend honol ebben a kérdésben.

Valószínűleg a most hétvégi pártkongresszus sikerétől megrészegülve kiadtak egy meglehetősen aljas közleményt a helyi fideszesek Bereznai Csaba tatabányai pártkomisszár tollából jegyezve:

“Elítéli a mésztelepiek elköltöztetésének tervét a Fidesz tatabányai szervezete. A DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje, Szücsné Posztovics Ilona bemutatkozó sajtótájékoztatóján, majd egy interjúban polgármesteri programjának leghangsúlyosabb elemeként Mésztelep és Hatos telep felszámolását említette. Több ezer emberről beszélt, akiket be kíván költöztetni a tatabányai bérlakásokba, illetve akiknek új lakásokat építtetne.

A Fidesz helyi szervezete megdöbbenve fogadta, hogy az ellenzék polgármesterjelöltje lakóhelye elhagyására kötelezne több ezer tatabányai polgárt – mondta el a témában tartott sajtótájékoztatón Bereznai Csaba, a Fidesz városi csoportjának alelnöke. Szücsné a Mésztelepen élőket át akarja költöztetni más városrészekbe, a lakótelepek bérlakásaiba, hogy a felszabaduló területeken cégek nyissanak telephelyeket. A 80-as években, az akkori városi tanács hasonló átgondolatlan módszerrel próbálkozott, a Kertvárosi lakótelepen máig kiható problémákat generálva-”-írja a Városunk Tatabánya, a narancsködös hazugságot.

Egyszóval nem érezték elég erősnek és hatékonynak az eddigi országos választásokon bevált migráncs kampányukat, egy fokozattal feljebb kapcsolatak és most már konkrétan tatabányaiakat, tatabányaiak ellen akarnak uszítani.

Külön érdekessége, hogy az uniós forrásokból nem igazán jutott erre a városrészre semmi, pedig nagyon rá lenne szorulva a támogatásra, még rengeteg beton is lehetne ide önteni, amit nagyon szeretnek Schmidt Csabáék. Most pedig rettegnek, hogy valaki szóba hozta ezt a problémát. 

Schmidték szerint hatalmas baj lenne, ha mésztelepi családok költöznének be különböző bérlakásokba. Tehát ezzel azt mondják, hogy az ott élők nem érdemlik meg, hogy normális körülmények között élhessenek. Ők sokkal jobban szeretnék a cigányságot letaszítottságban tartani, mintsem tenni valamit az integrációért. Igaz, nem biztos, hogy az azonnali felszámolás a legjobb megoldás, rengeteg szociális és egyéb programot és szakembert kellene bevetni azon a környéken, de legalább valaki beszélni mer erről a problémáról, amiről a helyi nagyurak eddig csak rettegve kussoltak.

Most pedig az előítéletekre apellálva riogatják a tatabányai polgárokat.

Ez aztán az új fideszes “keresztény” szabadság.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9115184214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása