Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

"SCHMIDT-TERV": TATABÁNYA LAGZIS TURISTA KÖZPONT LESZ! Egy hét múlva ingyenes a házasságkötés

lagzi-djfido-hu.jpg

Rendeletet módosítanak a képviselők csütörtöki ülésükön, legalábbis a téma jellegéből adódóan szinte biztosra vehető, hogy mindenki meg fogja szavazni.

A jelenleg hatályos önkormányzati rendelet szerint ha a párok házasságot kötnek, vagy élettársi kapcsolatot létesítenek, akkor a zsebükbe kell nyúlniuk, bizonyos esetekben meglehetősen borsosan. 

A hivatalban, munkaidőn kívül 2000-ért lehet hivatalossá tenni a kapcsolatot, de hivatalon kívül - munkaidőben 30 ezerért, azon kívül 50 ezerért lehet megtenni.

Hogy elhelyezzük nagyságrendileg az ebből befolyó összeget, félmilliót kasszíroztak a városházán 2018-ban, szóval nem egy nagy összeg. A javaslat arról szól, hogy ha a pár egyik tagja tatabányai, akkor hasonlóképpen, mint pl a szomszédos Tatán, ne kelljen fizetni érte semmit, bárhol és bármikor történne az esemény. Egyéb esetben változatlanul maradnának a díjak.

Az előterjesztés szerint abban is bíznak, kimondottan céljuk is a rendelettel, hogy ezzel is segíthetik a lakodalmas turizmus megerősödését Tatabányán, például az előbb utóbb elkészülő Tulipános ház kapcsán.

Mindez már szeptember 1-én életbe is fog lépni, gesztust gyakorolva ezzel is néhány választópolgár felé.

fotó: djfido.hu

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5315024146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása