Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TRÉBÁNYAI CSÓNI-TÓ, AVAGY A SMITTREÁL MEGSZÜLETÉSE! Micsoda újítás, talán ez lesz a hagyatéka?

 betonmixer-scs-val.jpg

Valószínűleg új irányzatot találtak ki a város zöldfelületeinek és természetes környezetének áttranszformálására (régiesen mondva elpusztítására) Hogy nevet adjanak a “gyereknek”, régi mintára, ki is találták, smittreálnak fogják hívni. 

Sokan együtt tudtak élni régen a szocreállal, most pedig itt lesz nekünk a smittreál! Még a végén kisebb ipari parkot építenek ki a tónál, jönnek majd a fuvarozó meg egyéb cégek, az a lényeg, hogy szürke legyen minden, szögletes és nagy. Ugyanis nagyjából ezek a smittreál jellemzői, semmi kerekítés, polgári huncutság, minden legyen szögletes és lehetőség szerint ugyanúgy nézzen ki, csak a betont lehessen önteni. Az építőanyag esztétikáját fontos isteníteni, ilyen a smittreál is, szegény Makovecz meg forog a sírjában, biztosan nem erre tanította anno a fiúkat. 

A futópálya újra burkolása céljából majd biztosan rugalmas, lábkímélő betont alkalmaznak, és akkor az is megvan oldva. Szépen lebetonozzák  majd a Csóni-tavat, hűen fogja tükrözni a hatalom szolgálóinak lelkületét, na meg a keresztény szabadságét.

Még gondolkodnak, hová lehetne egy kis betont és pár köteg vasat tenni.  Ki tudja, lehet, hogy Csabának annyira megtetszettek a hidak, hogy szeretne még egy párat, a Csónakázó-tavi szigetet szeretné még 4-5 helyen összekötni a túloldallal, mert egy részről könnyebb lenni mindenhonnan megközelíteni, illetve mert akkor olyan pókemberes is lenne. Na, meg persze az állatok közül is kevesebben áznának meg egy eső alkalmával, ha bemennének a hidak alá.

Ráadásul így már nem is Tata jutna Csaba eszébe, hanem mindjárt Velence.

Az a helyzet hogy tó medrének még nagyobb részét feltöltenék, hogy még több szép napozóstéget leheesen a tóba rakni. Fölösleges ekkora természetes környezet, meg a nádas, és azt gondozni is kellene, és a többi. Csaba fantáziájában ott lebeg, hogy a fideszes városvezetőknek szeretni kell a betont és a térkövet, meg az egyéb anyagokat, amivel lehet pusztítani a környezetet,  a lényeg a biznisz. 

Egyébként ha ez bejön, akkor már csak egy lépés, hogy a Csónakázó-tavi kis “lábáztatóból” a végében, egyszer és mindenkorra ipari parkot csinálhassanak.

Oszt jó napot! 

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3215013580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása