Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

4 MILLIÁRDÉRT TATABÁNYÁN SEM MUTYIZIK A JÓISTEN! Csak az épülő katolikus gimnáziumban?

schmidt-bencsik-banyaszkorhaz-bontas-20181110-scsfboldal.jpg

Felszállt a fehér füst, kiderült ki nyerte el a Tatabányán épülő katolikus gimnázium beruházását.

Szándékosan nem írtuk, hogy ki vagy kik építik. Az adatokból elsőre inkább tűnnek strómannak a nyertesek, mint a feladatra alkalmas kivitelező cégnek.

A projektről már írtunk részletesen, vagyis a volt tatabányai bányászkórházat katolikus gimnáziummá fogja átalakítani a Székesfehérvári Egyházmegye. Mondhatjuk persze most már inkább azt, hogy a romhalmaz helyére építenek egy új gimnáziumot, annyira sokáig hagyták Bencsik Jánosék és Schmidt Csabáék lerohadni az épületegyüttest.

A rendelkezésre álló pénzügyi keret miatt három szakaszra bontották a beruházást , így is kellett az ajánlattevőknek megadni ajánlatukat, 

  • az alap műszaki tartalom (Főépület teljeskörű kivitelezése; Tornacsarnok szerkezetkész (komplett tetőfedéssel kész) állapotának kivitelezése; Telekhatáron kívüli közművek kivitelezése a gimnázium rendeltetésszerű használata és a használatbavételi engedély megszerzése érdekében) 
  • opció I. ütem (a tornacsarnok teljeskörű befejezése) 
  • opció II. ütem (a főépület és tornacsarnokon kívüli további kivitelezési feladatok az teljes ingatlanra vonatkozóan) 

Ezek a majdani rendelkezésre álló keret ütemezésétől függően kerülnek kivitelezésre, a közbeszerzési kiírás során erre is kitértek, a Székesfehérvári Egyházmegyének nagyjából egy éve van eldönteni, mikor kívánja teljeskörűen befejezni a gimnáziumot.

banyaszkorhaz_uj2.jpg

Nagy valószínűséggel, ha nem kapnak rá az adófizetők forintjaiból, akkor egy halasztott időpontban fognak a kivitelezővel megegyezni.

De térjünk vissza a mostani eredményhirdetéshez, amely meglehetősen mutyiízűre sikeredett.

Összesen négyen adtak ajánlatot, abból az egyik, Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége a Fejér B-Á.L, akik ugye a “világrekord áron” készülő tatabányai multfunkcionális sportcsarnokot építik nem is túl messze. Most meglepő módon ők érvénytelen ajánlatot adtak, mert a szükséges hiánypótlás már nem adták be. Annyi azért kiderült, hogy kicsivel drágábban csinálták volna meg.

A másik érvénytelen ajánlatot beadó pályázó, vagy inkább komolytalankodó, az SHS-ÉPÍTŐ Tervező és Kivitelező Kft volt, ugyanis azonkívül hogy nem adott be hiánypótlást, azon kívül mintha azt sem tudta mire ad be ajánlatot (vagy lehet, hogy nagyon is jól tudta?), ugyanis a három rész közül már az alapberuházást is jóval is drágábban csinálta volna, a 2. lépésben történő kivitelezésre több, mint két és félszer olyan drága ajánlatot adott.

Szóval, maradt kettő érvényes ajánlat.

Az EB HUNGARY INVEST Kft és a Laterex Építő Zrt (amely cég építi többek között az Árpád gimit és a könyvtárat) közösen pályáztak, de az első részre drágább ajánlatot adtak. Összességében ők építenék fel olcsóbban, de nem mellettük döntöttek a papok. 

Nézzük meg közelebbről a NYERTEST illetve inkább nyerteseket!

Az Octopus építheti a katolikus gimnáziumot szól a híradás, azonban egész pontosan úgy szól, hogy 4 cég adott közösen ajánlatot, amelynek a cég a vezetője. A cégek a következők:

Octopus Invest Kft. (1091 Budapest, Ifjúmunkás utca 14. 1. lház. 2. em. 8.), 

RABEL-DEKOR Kft. (2194 Tura, Rákóczi u. 60.; 13721527-2-13.), 

ZIB Komplex Kft. (7811 Csarnóta, Fő utca 49-2.; 23297106-2-02.) 

Valid Solution Kft. (1091 Budapest, Ifjúmunkás utca 14. 1. lház. II. em. 8.) 

A cég nevekre kattintva érdekes olvasmányokra akadunk, tippelhetünk, melyik cég fogja a munka dandárját elvégezni. (Mi nem tudtuk kitalálni.)

A fenti cégek a következő közös ajánlatot tették:

  • Az alapberuházás, vagyis a gimnázium elindítása: nettó 3,17 Milliárd Ft, ami bruttó 4,02 milliárd Ft 
  • opció I. ütem nettó vállalkozói díja – nettó Ft 978 millió Ft, ami bruttó  1 24milliárd Ft
  • opció II. ütem nettó vállalkozói díja – nettó Ft 728 millió Ft, ami bruttó  925millió Ft

A “főkolompos” cég oldalán böngészve az alábbi CÉGES HITVALLÁSBA botlottunk:

Üdvözöljük az Octopus Invest honlapján!

Az Octopus Invest Kft. 2000-ben alakult, 2009 óta a jelenlegi vezetés irányítja a céget. Profilunk az elmúlt évek során sokat változott, de mindig is az építőipar és gazdaság volt a középpontban. Cégünk az eddigi évek során építőipari munkálatokkal foglalkozott, melyek nagyban hozzájárultak a cég sikeres fejlődéséhez.

Jelenleg aktívan teljes körű létesítmény bontással, tereprendezéssel foglalkozunk. A mai gazdasági viszonyok elengedhetetlenné teszik, hogy egy cég ne csak egy lábon álljon, ezért mi is folyamatosan fejlődünk, újabb és újabb lehetőségeket felkutatva. Tapasztalatainkat, és tevékenységeit összefogva a vagyonértékelés felé nyitottunk.

Vállaljuk önkormányzatok, víz- és csatornaművek teljes körű állapot felmérését, vagyonértékelését. A vállalkozás folyamatosan keresi az újabb kihívásokat, az újabb lehetőségeket, amelyek kiaknázásával továbbra is a magyar gazdasági élet jól működő része lehet. A siker kulcsát a megújulni tudásban, a folyamatos tanulásban és az ésszerű kockázatok vállalásában látjuk.

Hogy milyen tevékenységgel foglalkozik a cég?

Saját oldalának bevallása szerint létesítménybontással és vagyonértékelés. (semmi építés?)

Mennyien dolgoznak a cégnél?

Hivatalosan, munkaviszonnyal biztosan nem sokan, mert a céges beszámoló szerint a foglalkoztatotti létszámuk tavaly 2fő, 2017-ben 3fő és 2016-ban is csupán 3fő volt.

Ez biztosan egy nagy cég lehet!

A hivatalos, az Igazságügyi Minisztérium által kezelt információs adatbázis szerint

Az Octoplus-nak 2018-ban befektetett eszköze 748 ezer Ft, az éves bevétele 41 millió Ft volt.

Ugyanezek az adatok 2017-ben, befektetett eszközök 382 ezer Ft, az éves bevétele 24 millió Ft

Hétköznapi nyelvre lefordítva, a cégnek december 31-- állapot szerint kis túlzással egy saját használtautója sincs, maximum 0-ra leírt járművekkel, gépekkel dolgozhatnak vagy pedig bérelnek. 

A bevételi adatok pedig önmagukért beszélnek, az elmúlt 2 évben ÖSSZESEN volt 65 millió bevételük, ehhez képest vezetői egy 4000 milliós (4 milliárdos)  projektnek.

Vagy csupán a nevüket adják valamihez?

Mi volt a hitvallásuk végén?

“A siker kulcsát a megújulni tudásban, a folyamatos tanulásban és az ésszerű kockázatok vállalásában látjuk.”

Önök szerint ésszerű kockázat, (mondjuk helyesebb itt életszerűt írni) egy a tavalyi évben 41 milliós árbevételű, 2 főt foglalkoztató cégre bízni a beruházás vezetését?

Vagy nem ők viszik a prímet, csak a nevük szerepel elöl?

Aki a megoldást keresi, annak eláruljuk, a négy cég együttesen nem rendelkezik akkor árbevétellel tavalyról, de még a felével sem, mint amekkora volumenről itt szó van.

Persze a legnagyobb felelősség a Székesfehérvári Egyházmegyéért, hiszen ők fizetik ki az adófizetők és a hívek pénzéből.

Persze nekik könnyű, ők ha mást nem, azt mondhatják, hogy bízzunk a Jóistenben.

Tessék mondani, ez így életszerű?

címlap: Facebook / Schmidt Csaba oldala

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8514953366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása